Mesa Verde en Monsoon

Door Vic & Syl & Tip & Nat - 30-07-2017 16:48

Mesa Verde en Monsoon

Vanmorgen reden we op tijd weg van de camping in Moab. We hoefden niet zo heel erg ver te rijden, maar we wilden op tijd zijn om in Mesa Verde een tour te kunnen maken.
De route was niet heel erg mooi, of zijn we al verwend met allerlei prachtige landschappen ?
We rijden vandaag door een ander soort Amerikaans landschap met veel plaatsen langs de doorgaande weg met benzinepompen, lodges en restaurants. We rijden vandaag weer een nieuwe staat binnen  : Colorado. De brandstof is hier veel goedkoper dan wat we tot nu toe hebben gezien, dus we tanken nog even vol. Het weer is wel weer meer bewolkt vandaag. Het is nog wel steeds warm, niet tè maar gewoon lekker.
Rond half 12 rijden we het nationale park Mesa Verde binnen.
We boeken een tour om 's middags de Cliff Castle te bezoeken. We kopen ook maar een plastic poncho, want het gaat zeker regenen wordt ons verteld. Het is namelijk "monsoon" een periode die loopt vanaf half juli tot half augustus waarbij het regelmatig regent.....
We gaan naar de camping Morefield, gelegen in het park. Na te hebben geluncht rijden we in de regen verder het park in om te bekijken. Als we stoppen bij het kleine museum van het park is het inmiddels droog en schijnt de zon ook weer zo nu en dan. Als de zon schijnt is het goed warm.
Het belangrijkste zijn hier de woningen die verscholen gebouwd zijn tegen de rotswand aan door de indianen.
We bekijken een half uur durende film bij het gratis toegankelijke museum over de geschiedenis van de bewoners van Mesa Verde.
Daarna gaan we naar de locatie waar de tour begint.
We hebben een leuke ranger die het één en ander vertelt over Mesa Verde. Er komt ook een donkere lucht aan, dus we krijgen ook regen zegt hij. De tour duurt iets meer dan een uur. Na afloop bedankt hij iedereen voor het bezoek aan Mesa Verde, maar hij gebaart ook naar de lucht met een "thank you". Het is droog gebleven en zelfs de zon ging ook weer schijnen.
Na het bezoek van het mooie Cliff Castle rijden we nog langs wat mooie uitkijkpunten. Dan rijden we richting de camping. De camping is behoorlijk uitgestrekt.
We rijden eerst langs de receptie. Daar zijn de douches. Dat is best een stuk vanaf onze plek.
We douchen allemaal en maken eten klaar in de camper. Dan rijden we naar onze plaats. 
's Avonds wonen we nog een soort voorstelling bij van een ranger in het amphitheater.
Deze duurt ongeveer 45 minuten.
Er wordt vaak iets over de sterrenhemel verteld, maar er is nog bewolking dus dat gaat moeilijk.
Er wordt nu iets verteld over het park en de manier waarop mensen communiceren om iets duidelijk te maken. Het ging zowel over vroeger als tegenwoordig. Het was leuk om dit mee te maken.
Aankomende nacht een koele nacht, betekent weer lekker slapen.
Morgenochtend gaan we voor een "all you can eat pancake-breakfast" op de camping. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan