Grand Canyon

Door Familie Wolff - A long time ago

Sorry , beetje laat maar we staan steeds op natuurcamping zonder bereik en zonder wifi

Maar hier alsnog;


Zaterdag 12 Augustus
Hi folks,
Vanmorgen vroeg opgestaan; strak blauw en al warm.
Daarom  planning omgegooid ; eerst relaxed ontbeten en naar het strandje aan dat heerlijke meer gegaan, daar gezwommen, gebald en in het water waarin je het maar niet koud krijgt gespeeld. De hele ochtend daar lekker gebleven. Vervolgens gelunched in de schaduw in de speciaal daarvoor ontworpen 'area' ...vers stokbrood voor de volgende ochtend gekocht (we gaan straks naar een natuurcamping zonder voorzieningen) en gaan rijden.
Sneller dan verwacht NP Grand Canyon bereikt en daar op dessert point kennis gemaakt met de Grand Canyon zelf..kennelijk 447 km lang en gemiddeld 16 km breed..wat een grootsheid.
Daarna verder gereden en 2x onderweg gestopt omdat we hele grote herten met een prachtig gewei zagen ( of waren het elanden? 😯) grappig dat vrijwel alle auto's stoppen.
Op de camping stond onze naam al aan de paal op onze plek ( een  half jaar geleden al gereserveerd,  maar goed ook want ook deze camping was net als de vorige helemaal vol) Een prachtige erg grote plek in de natuur, we zaten net  even wat te drinken toen er gewoon 2 jonge mannetjes herten langs kwamen! 's Avonds ge BBQ'd en daarna vuurtje gestookt in de vuurput ( echt iedere campingplek in Amerika heeft tafel met banken, BBQ en vuurput) en marshmellows geroosterd.
Morgen gaan we de Grand Canyon verder bekijken en verder genieten van ons unieke plekje hier in de natuur.....nu😴😴

Zondag 13 Augustus
's Morgens in het zonnetje ontbeten, heerlijk zo midden in de natuur. Waar vind je dat nou?; eekhoorntjes en allerlei vogeltjes rondom, en een ranger die zegt dat je geen waslijntje mag ophangen omdat de herten daarin verstrikt kunnen raken met hun gewei??
Na het ontbijt met de shuttle naar het Visitor Center en daar een imax film over de Grand Canyon bekeken.
Vervolgens omdat de weersvoorspelling onzeker was, besloten om geen fietsen te huren, maar met de shuttlebus het meest westelijke traject (afgesloten voor autoverkeer) en kennelijk het meest  'scenic' deel te bezoeken richting Hermits Rest.
In feite is die hele south rim één groot uitkijkpunt, maar elke busstop is een apart uitkijkpunt. Voor het eerst deze vakantie last gehad van slecht weer want het begon te kletteren terwijl we op deze 'rode bus' wachtten, en we waren niet bepaald de enigen want pas met de vierde bus konden we mee. Nog een rit van ongeveer een half uurtje naar het eindpunt; Hermits Rest
Een donderbui in de middag is hier niet ongewoon, maar nu was het even heel bar. Daarom ook geen trail gaan lopen ( alle trails in dit park bestaan uit meer of minder diepe afdalingen in de canyon), maar een stuk langs de rim  gelopen...ook mooi en inmiddels iig weer droog. Ieder stuk geeft weer een andere aanblik op deze gigantische kloof. Leuk al die borden onderweg met uitleg en oude foto's...Onderweg nog een eland langs de weg gezien, en ook nog 3 mannetjes herten met gewei.
Aan het einde van de middag klaarde het gelukkig weer helemaal op, en daarom zijn we naar Yavapai point gereden, om daar ( ook met een heleboel anderen, maar wel heel gezellig) de zonsondergang te bekijken,  ook weer heel bijzonder.
Bij de ingang van de camping stuitten we onverwacht nog op een hele kudde elanden🤐😀😀, in Noorwegen eindeloos naar gezocht, nu wel 15 bij elkaar met kleintjes erbij!,
Terug op de camping een vuur gestookt en naar de sterrenhemel gekeken. Het is hier echt aardedonker dus je ziet de wolkerige melkweg met ontelbare sterren.
Morgen door naar Lake Havasu voor één nachtje.
 

Reacties

Esther A long time ago

Lieve familie,

Door vakantie en soms beperkt internet heb ik jullie berichten niet altijd direct kunnen lezen , maar als één doorlopend verhaal leest het ook goed:)

Wat een fantastische reis met adembenemende natuur en geweldige belevenissen.
Prachtig om te zien op de foto's en leuk om te lezen.

Mochten wij nog eens een tocht overwegen door het westen van de VS , dan komen we eerst bij jullie langs...

Veel plezier nog, de laatste mooie dagen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!