Twee reisdagen was de moeite waard.

Door Ed en Marina Schut - 04-09-2017 03:20

De twee toch wat eentonige reisdagen waren de moeite waard, want we hebben vandaag een fantastische mooie dag gehad. We zijn eerst naar  Mount Rushmore National monument gegaan. Daar zijn de 4 presidentshoofden in de rotsen gebeiteld. Het betreft   Lincoln, Roosevelt, Washington en  Jefferson. (Zie foto) Het is monumentaal als je er voor staat. In een film kon je zien hoe dit allemaal tot stand is gekomen. Ook werd toegelicht wat deze presidenten voor Amerika betekent hebben.

Vervolgens zijn we naar Crasy Horse Memorial gegaan. Dit monument is nog niet af en de vraag is of het ooit afkomt. Het is een opdracht van een Indianen leider om het uit de rotsen te houwen. Het schijnt groter te moeten worden dan het Mount Rushmore Monument. Het wordt gebouwd zonder overheidssteun en is dus totaal afhankelijk van giften. Ook daar hebben we een film gezien en gezien onder welke omstandigheden de mensen aan het werk waren. Uiteraard gold dat ook voor het Mount Rushmore Monument. In de tentoonstellingsruimte werd veel aandacht besteedt aan de cultuur en kleding van de Indianen.

Vervolgens  zijn we naar Custer Statepark gegaan. Door de hoogte en de breedte van onze camper konden we niet alle wegen rijden. Het is een park met veel tunneltjes en smalle doorgangen. Het park staat bekend om zijn buffels. We hebben een behoorlijke route kunnen rijden. Het is een prachtig park. Heel veel werk is in de crisisjaren van de vorige eeuw ( zoals de Amerikanen dat de Great Depression noemen (1929-1941) uitgevoerd door duizenden werkloze ongetrouwde mannen tussen de 17 en 25 jaar oud. Dus dwangarbeid. Het meeste wild komt vroeg in de ochtend of tegen de avond. Wijhebben helaas maar 2 buffels, wat ezels en reeën gezien. Het was veel bochten werk maar echt de moeite waard.

Het was vandaag ook weer zeer warm. Het is goed dat de benzine hier goedkoop is. Want de camper lust wel wat. We hebben er iets meer dan 600 Miles er op zitten en we hebben al voor 160 dollar getankt en begonnen met een volle tank.

Dat was het weer voor vandaag. Het is hier nu zondagavond 19.15 uur.

Groeten van Marina en Ed

 

 

Reacties

Mirjam and co 04-09-2017 03:23 {{button-48653}}

Nou die benzine wordt vast nog een stuk duurder de komende dagen. Hier is het net 25-30 cent duurder geworden ...

Mooie foto van Mount Rushmore.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan