We zijn weer in de bewoonde wereld en dus wifi

Door Ed en Marina Schut - 11-09-2017 04:47

Het is een aantal dagen geleden dat we ons laatste bericht stuurden. We hebben 3 nachten gekampeerd in Yellowstone NP en 2 nachten in het Grand Teton NP.  Bij beide campings hadden we geen aansluiting op electriciteit, , geen aansluiting om stromend water en uiteraard ook geen WiFi. In Yellowstone konden we op 10 minuten autorijden nog een douche nemen, in Grand Teton was het 35 Miles verder waar je eventueel bij een bezoekerscentrum een douche kon nemen. In de camper hebben we zelf wel licht, en stromend water en de koelkast werkt dan op lpg.Even kort wat we de afgelopen dagen beleefd hebben. Dinsdag 5 september reden we al vroeg  op weg naar Yellowstone. Het was berenkoud t.w. 40 graden Fahrenheit of te wel 4,5 graad Celcius. Een prachtige route met veel haarspeldbochten, we zagen "deers" ( herten) en big-Horns. Het laatste stuk van Cody naar Yellowstone was ook zeer afwisselend en soms adembenemend. Als je de toegang van Yellowstone gehad hebt, was het nog 90 Miles naar de camping, waar je 45 en soms 15 Miles per uur mag rijden. Bij de camping aangekomen stond er een hele rij voor de registratie, maar gelukkig hadden wij gereserveerd want de camping was vol. Omdat het zo heet was en de rij lang, kregen en we ijsjes uitgedeeld waar we konden kiezen uit vanille of chocolade. Woensdag 6 september zijn we gereden naar Old Faithfull in het  Yellowstone. Hier is een enorme geyser die om de  1 1/2 uur een eruptie heeft. Verder een hele grote ronde gelopen met allemaal kleine geysertjes en kraters en langs het meer. In het meer had je een soort kookpotten, waar het water in borrelde. In de winter vriest het meer vast, maar de kookpotten blijven borrelen. Verder een mooie waterval die uitliep in een hele diepe krater. ,s-avonds werden we door buren op de camping uitgenodigd om bij hen om de vuurplaats te zitten. Donderdag 7 sept de hele dag rondgereden in het Yellowstone park. We hebben grote kuddes Bisons gezien. Helaas geen beren. Wehadden nieuwe buren gekregen. Voor het eerst vroeg deze Amerikaan hoe wij dachten over Trump. We hebben hem eerlijk beantwoordt. Hij stond er ook heel kritisch tegenover.  Verder gesproken over Noord Korea en Obama care. Hij was erg benieuwd of iedereen in ons land voor gezondheidszorg verzekerd was.

Vrijdag en zaterdag 8 en 9 september. Op vrijdag zijn we gaan rijden naar Grand Teton. Een afstand van 30 Miles, maar je doet er 3 uur over. Een pure natuurcamping. Bij het inschrijven moest ik de regels hoe om te gaan met etenswaren buiten,  goed lezen en  ondertekenen. Bij elke campplaats was een grote kast om eventuele etenswaren op te bergen. Beide dagen dat we hier verbleven hebben we door het park rondgereden. Op zaterdag heel vroeg om te kijken of we wild konden spotten. We hebben een kudde  Buffalo's en een Elk gezien.

zondag 10 september zijn we gereden naar Salt Lake City, waar ik nu dit verslag aan het schrijven ben. We blijven hier 2 nachten en zal hier in een volgend bericht schrijven wat we hier gedaan hebben.

we zullen proberen een paar foto's ook te downloaden. We hopen dat jullie met plezier dit verhaal gelezen hebben. Wij genieten van het moois

groeten van Marina en Ed

 

Reacties

Marina 11-09-2017 05:23 {{button-49029}}

Even een kleine aanvulling van mij. Toen we op de camping van Grant Teton waren zijn we nadat we de dieren gespot hadden nog naar een plaats in de buurt gegaan. Jackson is een klein leuk heel oud plaatsje waar toevallig die dag een groot feest was. Allemaal kraampjes en de hele bevolking kwam eten kopen om lekker van te smullen en het goede doel te belonen. Er waren allemaal vrijwilligers die er erg druk mee waren, het was een heel gezellige sfeer , zelfs waren er vrijwilligers en een agente te paard om het iedereen naar de zin te maken. Ik zal er een foto van plaatsen

Alda 11-09-2017 10:19 {{button-49044}}

Met veel plezier jullie verslag gelezen en dat op de nuchtere maag, ik bedoel maar........
Geweldig wat jullie allemaal zien en meemaken, ik zie net voor me en hoop op een paar fotos als het kan.;'
Heb je ook lekkere dingen gekocht bij de kraampjes? Mocht je ergens een klein olifantje tegenkomen, wil je die dan kopen op mijn kosten? Een hele fijne verdere reis gewenst en warme groet voor jullie beiden.

Alda 11-09-2017 10:25 {{button-49046}}

Ohhhhhhh, ik was nog niet helemaal wakker en zag de foto's over het hoofd, prachtig............. De foto van jullie beiden heb ik gepikt hoor, zo mooi staan jullie daar op............. doeiiiiiii

Fenny en Bé 11-09-2017 12:41 {{button-49053}}

Wat een boeiende reis en wat prachtige foto's. Geniet verder. lieve groet,

Ank 11-09-2017 19:37 {{button-49074}}

Dag Marina en Ed,
Wat een mooie dingen beleven jullie! Om jaloers op te worden. En dan die fijne kampeerauto, je hebt echt je huisje bij je. Leuk om zo op de hoogte gehouden te worden van jullie reis.
Heel veel plezier nog!
Hartelijke groeten,
Ank
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan