Dag 5 NYC

Door Wesselien - 16-09-2017 22:45

Dag 5 alweer, morgen nog een dagje hier en dan weer de trein in. Morgen eerst maar eens op verkenning bij het station, want als daar 600.000 mensen per dag door heen gaan... vind de juiste gate dan maar. Maar dat morgen.

Vandaag eerst met de bus een stukje downtown en toen een paar blokken gelopen naar pier 78. Daar vertrekt de hop on hop off cruise, zit bij de prijs in dus geen bezwaar tegen een lekker eindje varen. Heerlijk weer ook vandaag. Zonnebrand mee. Die was ik gisteren vergeten dus al een beetje verbrand op boot naar Liberty.

Nu varen we voor de skyline langs, onder Brooklyn Bridge door tot aan Brooklyn. We willen de brug nog (deels) over lopen, gaan we morgen doen. Op de boot zat een Nederlandse mevrouw naast ons. Ze hoorde ons praten en zei: wat weten jullie veel. Weet u ook waarom ze de toren niet op dezelfde plek hebben gebouwd? Ik dacht nou zoveel weet ik ook weer niet maar een beetje inlezen is wel fijn, wil je niet helemaal als een kip zonder kop hier in die immens grote stad rondlopen. En ik dacht: hoe had u dat dan willen doen mevrouw? Twee torens zijn omgegaan, er is er eentje voor terug gekomen. Waar had die ene dan moeten staan, op welke van de 2 plekken?!? Al snel begreep ik waar haar verwarring door kwam. Ze vertelde dat ze het waterbasin had gezien met alle namen van de slachtoffers erop. Ik vroeg haar hoeveel basins ze dan gezien had. Ze had er maar eentje gezien. Ik vertelde haar dus dat de plekken waar de twintowers hadden gestaan, die 2 waterbasins waren als memorial. Ground Zero dus. De plek wordt volgens mij uit respect onbebouwd gelaten. Het nieuwe One World Trade Center er net achter is gebouwd. Ooohhh nu snapte ze het. Zo erg wat er gebeurd is he, zei ze nog. 🙃 

Nadat we weer waren aangemeerd terug gelopen naar the Empire State building. Klein halfuurtje. Toen ons kaartje opgehaald om naar boven te gaan. Ik heb een pas gekocht voor we vertrokken thuis waarmee we kunnen hoppen (zowel bus als boot), naar het Vrijheidsbeeld kunnen en Empire of Top of the Rock op kunnen. Vind the Empire meer emotie geven dan Rockefeller. Mensenmassa's gaan naar boven. De eerste liften zoeven in 52 seconden naar de 80ste verdieping. Dan eruit en vervolgens in kleinere liften nog 6 verdiepingen. Maar daar was de wachttijd zo'n 20 minuten. We konden ook lopend via de trap. Denk dat er hooguit een drie stel met ons de trappen hebben beklommen. Noem het jeugdige overmoed (whaha), stom, ongeduldig, maar we kunnen het!! Diezelfde wachttijd hebben we uiteraard bij het naar beneden gaan ook weer omzeild door de trap te nemen. En wat een uitzichten. Prachtig. Helaas een beetje heiig maar ach. De drukte viel reuze mee dus das ook wat waard.

Vanavond de avondtour gedaan. Mooi de skyline vanaf de Manhattan bridge maar best fris bovenin de bus. Morgen onze laatste avond hier, een kort nachtje want de trein vertrekt maandag al om 7.15 uur. En we zijn graag op tijd ..... hihi

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan