Dag 6 NYC (laatste dag hier)

Door Wesselien - 18-09-2017 00:30

Vandaag weer veel gelopen hoor. Na het ontbijt de bus weer opgezocht en uitgestapt downtown in de buurt van Brooklyn bridge want daar wilden we nog op gelopen hebben. Dat was nog niet zo gemakkelijk (tuurlijk niet). Maar alle tijd dus rustig rondwandelen en zoeken. Al zoekend kom je onder allerlei opritten door maar die zijn meestal voor de auto's. Nu nog de voetgangers toegang. Al lopend kwamen we onder een viaduct door waar een agent in een hokje zat. Eigenlijk geen idee waarom maar dat waarom is hier wel vaker zoek! Hij ziet ons lopen, twijfelen en een paar passen terug lopen. Hij komt z'n hokje uit en roept: you're looking for the bridge? Tuurlijk knikken wij en roepen yes we are. Hij: I know that look, we're you from? Holland! Well the look is the same for all you people. Thank you officer!! 

Gevonden op zijn aanwijzingen. De hele brug is ons te gek. Tot de eerste pijler. Gerrit is er achter gekomen dat de iPhone onze stappen en kilometers goed bijhoudt. De 1e dag in Washington waren dat 26.622 stappen, 18 km. Vandaar onze zere voeten!! Vandaag waren het er maar zo'n 18.000 stappen. Na de brug te hebben bekeken waren we even toe aan iets te drinken. Kost hier een paar stuivers dus dan ook maar iets moois dit keer (zie foto). Een gewoon wijntje kost zo'n 12 $, dan maar een mooie cocktail voor twee meer. Gerrits baco net zo. Proost dus.

Daarna via Chinatown naar little Italy waar toevallig net een feest op straat werd gevierd. Gezellige drukte, geen doorkomen aan. Buiten dat het al retedruk is in NY, straat in, straat uit. Tja en vindt dan de weg naar een busstop maar eens terug. Een aantal km's lopen zoeken maar uiteindelijk gevonden. Heerlijk laten rijden. Echter tegen 17.00 pm loopt het verkeer hier aardig vast. Het is zondag maar files niet te geloven. En maar toeteren. Volgens mij weet ik nu waarom. Vanuit de bus keek ik naar beneden, de automobilist lachtte naar mij en begon me daar te claxonneren! Gewoon frustratie afreageren want je wordt gillend gek. Iedereen doet maar wat.

Op enig moment stonden we stil voor Trump Tower. De vrouw naast ons maakte foto's met daarbij haar middelvinger opstekend. Whaha. Ik vroeg of ze Amerikaanse was. Ze zei: ja, ik woon in Los Angeles. Ik heb m'n vrienden beloofd dat als ik een foto van Trump Tower maak ik duidelijk laat weten wat we van de man vinden .... (zie foto). Heb gezegd dat wij dat helemaal snapten. Waar wij dan vandaan kwamen? Holland! Oh wauw, love Holland. My mum does too. She wants to live there. Elke Amerikaan is gek op Holland, althans dat zeggen ze !!

Reacties

Jeichien 18-09-2017 07:30 {{button-49433}}

Whahahaaa kom nu pas achter dit reisverslag! Leuk om te volgen zo! Ik beleef het ook weer een beetje opnieuw 😂 en heel herkenbaar allemaal, vooral die stappen! Enjoy...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan