Dag 10 Orlando

Door Wesselien - 22-09-2017 20:31

Een paar dagen geen internet gehad. Poging in St Petersburg aan het zwembad. Het is nu 14.00 uur hier.

Eergisteren midden in de nacht aangekomen in ons hotel in Kissimmee, bij Orlando. Op het vliegveld moesten we de rental ophalen. We hebben gekozen voor het mooiste die we konden vinden, althans dat dachten we. Echter rijdt er bijna niemand in een cabrio, Whaha bloody hot. Maar ach voor die 9 dagen, genieten maar. Ik vind het echt gaaf in zo'n automaat. Beetje gas en je schiet vooruit. Helaas is de speedlimit meestal niet om te gassen. 110 km is het wel zo'n beetje en je wilt geen gedonder met de politie...

De auto dus opgehaald en even snel kijken hoe alles werkt om eerst maar in het hotel te komen, want zo'n reisdag is toch vermoeiend al doe je niks. Hangen op het vliegveld, ook nog een overstap in Detroit, beetje jammer maar ach, je kletst hier makkelijk. Veel mensen zijn in voor een praatje. Bij het uitrijden van de poort met de auto zei de mevrouw die er nota bene werkt zelfs: Wow, Nice car you picked! Yes ma'am, knikken wij in het donker. Ik met een beetje knikkende knietjes in de D van drive en daar gaan we. Ik weet bij benadering welke kant we op moeten maar op een vliegveld zijn vele bochten, viaducten e.d. Wat ik zeker weet, ik wil NIET Orlando per ongeluk in. Dat is me te groots voor de eerste keer! Moet zeggen, het lukte ons vrij snel om de weg naar kissimmee te vinden. Maar twee keer weer op het vliegveld terecht gekomen 😂.

Wat heel erg fijn is hier: Ik ben zo slank!!! Jippie. Echt de bijna dunste die je binnen gezichtsveld hebt. Ik ga daar ook zeker even van genieten hahaha. En die grote porties die je hier krijgt voorgeschoteld eten wij bij lange na niet op. Gisteravond een snelle hap in een burgerten t, ik zei tegen de mevrouw: just the burger and fries please! But honey, the soda's are free!! Tuurlijk, kijk wat al die soda's jullie kosten, free? Dream on.

Na een korte nacht, ik zag bij aankomst motel dat er een 24-open store was, dus toch nog even snel daar naar toe gewandeld om iets over 1.00 uur. Wijntje, cola en chippies. Na zo'n lange dag wel verdiend. 

De volgende dag Universal Studio's. Daar zijn we in Los Angeles geweest maar als je in Orlando bent moet dat zeker. Alhoewel wij allebei er na het bezoek nu ook goed klaar mee zijn. Slopend! Niet zo moe geweest na een dag sjouwen in New York, echt! En dan de idioot hoge kosten en de size. Het park is niet te overzien voor ons, zelfs met plattegrond naadje!Je ziet door de bomen het bos niet meer. En een volk, niet te geloven zoveel. En het was niet eens druk. Die 3D rides zijn wel heeeeel errug leuk. Ik word er zelfs bang van en gil natuurlijk van schrik. Echt zo apart. We hadden dus kaartje voor 2 parken, bij kassa toch weer die twijfel! We dachten bij voorbaat eentje, maar zei de man, you miss out... blabla. Weer ingetrapt, sukkel die ik ben. De Harry Potter ride was ruk. Ik ken die hele Harry al niet maar daar was de langste wachttijd dus je verwacht wat. Mooi aangekleed dat zeker maar een ruk-ride. Dus the mummie gemist. We hadden namelijk een shuttle vanaf het motel naar universal. Leek mij makkelijker en uiteraard, cheap-ass Hollander, voor niks. Maar ik zag het eerlijk gezegd ook niet zitten om die drukte in te rijden en duur parkeergeld te betalen. Dit is zitten en gaan tot voor de deur! Alhoewel, het zijn behoorlijk wat stappen in zo'n park. Al met al, leuk, duur, doodvermoeiend, dus klaar ermee. Op die 3D rides ben ik verliefd. Je zit in zo'n bakje, man of 8, en gaat helemaal omringd door een film alle kanten op. Wow en Wow. En het mooiste is, als mensen een achtbaan niet in durven; dit lijkt alsof je erin zit maar je weet ook dat het niet zo is. Maar levensecht en eng. The Simpsons en Spider-Man whow... die mannen springen ineens voor op je bak, watersputters voel je, je vliegt omhoog en stort als een dolle naar beneden... aaaaarggghhh 

Met de shuttlebus terug, helaas was die te laat en wij gaar. Zere voeten, kloppende benen pfff. Slapen!!!

Reacties

Janka 22-09-2017 21:42 {{button-49628}}

Hoi. Geweldig jij in zo'n mooie cabrio.
Inderdaad d en drive.
Zo te horen hebben jullie het goed naar de zin, maar ook wel vermoeiend.
Fijn om te lezen dat jullie zo genieten.
Nog heel veel plezier. 😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan