Dag 20: de laatste

Door Wesselien - 02-10-2017 01:38

Daar is dan de laatste dag! Vanmorgen uurtje strand en vanmiddag naar de Everglades in een airboat. En natuurlijk een paar dieren bekijken. O.a. de gators. Deze trip had ik al geboekt bij ‘Get your guide’ via internet thuis, maar bleek ook gewoon vanaf Miami tours hier in Lincoln rd te vertrekken. Onze vriend, iedereens vriend, de Surinaamse Harry was er uiteraard ook weer! Top verkoper die man. Spreekt 8 talen zegt hij. Het Nederlands heeft hij van zijn ex geleerd. Net als onze vaste eettent meneer, die kent ook een paar woorden Nederlands van zijn Culemborgs vriendin! Deze Harry zegt: goede morgen en veel plezier in het Nederlands. Tegen de Duitsers zegt hij: wie geht es. Warum ich Deutsch verstehe, ich komme aus ‘m Schwarzwald!! Idd is hij een redelijk zwarte meneer, haha. De man kletst met iedereen en heeft volgens mij top dagen zo. Hij is een topverkoper want iedereen lacht naar hem!

Dus met de bus naar de Everglades. Tja, daar komt de Hollandse trut weer: combi tussen Giethoorn, Oostvaardersplassen en dan heet! En lawaaierig zo’n airboat. We krijgen oordoppen. Van een fluisterboot hebben ze hier niet gehoord. We zien een paar vogels, vissen, plantjes en een baby alligator. Die heeft nog niet geleerd om in deze hitte weg te blijven van de toeristen op de lawaaiboot. Komt vast goed.

De gatorshow, het bekende werk. Paar dieren, leuk verhaal en aan het eind: tja op de foto met de 3 jaar oude alli. Geen B. Was ook leuk geweest maar ik kon de verleiding toch niet weerstaan (foto). Vond het wel zielig voor het beest, bij navraag naar de mate van zieligheid verzekerde de man mij ervan dat er 27 alli’s werden gebruikt voor het modellenwerk. Pfff gelukkig, voel ik me minder schuldig.

Morgen kom ik nog even bij jullie terug voor een laatste evaluatie en dan valt het doek echt! Lees rustig ook de vorige vakantie na haha, op mijn naam en dan iets van Gerrit-Wesselien of zoiets. Ook via Tioga tours reisverslagen. Hihihi. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan