Dag 2, 3, 4 in Edmonton/ Sherwoodpark

Door Holthuisjes - A couple of years ago

Natuurlijk was ik om 4.00 uur wakker. Bah, jetleg...hardstikke donker buiten.... een half uur later beginnen ook de kids 1 voor 1 wakker te worden. Toch maar geprobeerd om ze rustig te houden en in bed te laten liggen, maar rond 6.30 uur hebben we het opgegeven en mochten ze uit bed.

We hebben deze dag gefietst. Jaap heeft voor de kids fietsen geregeld en heeft zelf fietsen voor ons. Perfect! Fietsen door Canada is wel wat ongebruikelijk. Er zijn geen fietspaden en automobilisten zijn fietsers niet gewend. Veel op de stoep blijven dus! Ook is het verplicht voor kinderen om een helm op te doen. Dus onder enig protest van de boys uiteindelijk een mooi tochtje gemaakt. Sherwood Park is erg ruim en er zijn, hoe kan het ook anders veel parken. Het fietsen gaat dus prima, maar je moet wel een beetje de weg weten. 

Bij Vicky en Berry langs geweest en een kopje koffie gedronken. Een kopje koffie is hier ongeveer 6x groter dan bij ons.... een kopje koffie is hier een grote mok tot aan de rand gevuld. Dat is ff wennen....., volgende keer om een half kopje vragen! ;-)

Na de koffie even gevoetbalt en toen naar de winkel gefietst en geld gepint. OEPS.. je moet kennelijk de bankpas instellen op gebruik buiten Europa. Dus naar thuis bij even online de bankpassen ingesteld en 's middags nog eens naar de winkel gefietst, voor o.a. tomatensoep. Wouter is gek op zijn tomatensoep. Ook kaartjes gehaald voor een wedstrijd van de Edmonton Eskimos, zij spelen vanavond in de Common wealth stadium. Dat lijkt ons wel een leuke ervaring. Om 18.30 met de auto naar Belvedere station. 10 miniuten rijden en vervolgens een 15 minuten met de trein dan Stadium Station. Iedereen is in geel en groen gekleed, tussen massa's mensen door een fantastische plek gevonden. Let the GAME begin!

Natuurlijk een hotdog, popcorn en wat friet erbij om het feest compleet te maken. Echt tof om zo'n wedstrijd mee te maken; en wel fijn dat we van Berry en Linsay wat extra uitleg krijgen over de spelregels. Er zijn erg veel pauzes; maar deze worden elke keer met veel humor gevuld; door kuswedstrijden; zing competities etc. In de 3e quarter zijn 2 van de kids erg moe en Marijke en Jaap nemen ze mee terug naar huis. Berry, Linsay, Wouter en ik blijven nog,. Het is spannend tot de laatste seconde, omdat de Hamilton Tiger nog een touch down kunnen maken (is 6 punten) maar dit wordt voorkomen en de Edmonton Eskimos winnen met 33-28! We pakken de trein terug en bij Belvedere station stappen we weer in de auto.

TOP ... het weer was wat minder mooi vandaag maar tijdens de wedstrijd was het super! Om 23.00 komen we thuis en duiken we wederom, lekker moe ons bedje in!

Zaterdag zijn we naar de supermarkt geweest, de Costco. Immens grote supermarkt. Costco richt zich op het verkopen van producten tegen lage prijzen, en hoog volume. Deze goederen zijn meestal bulkverpakt en worden hoofdzakelijk verhandeld voor grote families en bedrijven alles komt dus in groot verpakkingen. Een bezoekje waardig... je kijkt je ogen uit.

's Middags zijn we nog even op de fiets naar een speeltuin geweest waar een klein waterpark was. Helaas ging het toen regenen en onweer, dus weer terug naar Jaap en Lins. Rond 16.30 naar Barry en Vicky voor een heerlijke bbq, ze wonen vlakbij, ook in Sherwoodpark. (ligt aan de oostgrens van de stad Edmonton). We hebben toen het droog werd nog kuppen gedaan met blikjes. Rond 19.30 weer terug en de boys op tijd in bed gedaan.

Zondag zijn we naar het Heritage Festifal geweest in een park down town Edmonton met de bus. Heel veel landen stonden hier met hun tent en hadden lekkere landelijke hapjes te verkopen, traden op met traditionele dans en muziek op podia. Erg leuk. Bij de Nederlandse tent friet met mayo gehaald en de mensen die dat verkochten familie Visscher, kwamen oorspronkelijk uit Ermelo en de man was zelfs nog getraind door oom Jaap vroeger. Ze woonden inmiddels al 12 jaar in Canada. Kleine wereld!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!