9 juli 2017 Vancouver

Door B. Belder - 13-08-2017 12:27

We slapen best aardig. Maar zijn toch vroeg wakker. Maar dat geeft niks want vandaag gaan we vroeg op pad. 

We hebben thuis al een walvisexcursie geregeld. We gaan met Steveson Sea Breeze adventures op zoek naar orka's. Iets wat we allebei al lang graag willen. 

Vanaf het hotel is het na het ontbijt ongeveer 20 minuten rijden. We zetten de auto in een parkeergarage en checken in. We gaan met een semi closed vessel dus we hoeven niet een heel pak aan. 

Het is lekker zonnig op de boot. Al snel komen we zeearenden tegen. En even later een rots met allemaal zeehonden. Heel leuk maar hier kwamen we niet voor. Een aantal keer krijgt de kapitein iets door via zijn portofoon. Dan gaan we ineens weer wat sneller en dan keren we ineens om. En 5 minuten later zien we allerlei bootjes midden op zee. Dit zegt genoeg. En ja hoor, daar zijn ze. Prachtig om te zien. Het is een familie van 4. Een moeder, 2 vrij kleine orka's en haar zoon, die is echt heel groot. Ze zijn op reis zegt de gids. Af en toe komen ze boven en ze zijn geweldig. 

Soms zetten we de motor van de boot even uit en dan hoor je ze ook goed. Op een gegeven moment komen ze erg dichtbij. En ineens zijn we ze kwijt. Komen ze onder de boot door weer omhoog. Schitterend! Na een hele tijd gaan we terug naar de haven maar wat was het leuk!

Vanaf de haven gaan we met de auto langs de Ihop voor de lunch. En daarna rijden we door naar Lynn Canyon voor een suspension bridge. Hij is mooi om te zien, alleen jammer dat het zo druk is. 

Later gaan we nog door naar Stanley Park voor de totempalen. Ze zijn erg mooi om te zien. 

In de avond eten we nog wat en dan gaan we slapen. Het is nog heel vroeg maar we zijn erg moe van alles. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan