11 juli 2017 Whitehorse-Haines Junction

Door B. Belder - 13-08-2017 12:29

Vandaag vroeg op omdat we doorvliegen naar Whitehorse. Gisteravond alle spullen alweer in de koffer gedaan. Dus nu even snel douchen en ervandoor. 

We beginnen met een ontbijtje bij Denny's. Lekker dichtbij en heerlijk eten. 

Het is nog geen 10 minuten rijden naar het vliegveld dus dat is een makkie. We zijn er zo. Uiteindelijk hebben we toch nog 560 kilometer gereden met de auto. 

Op het vliegveld is niet veel te doen maar we hoeven ook niet heel erg lang te wachten. We gaan met een nogal klein vliegtuig. Alle rijen hebben 2-2 stoelen. Dus lekker met zijn tweeën. Grote handbagage moet uiteindelijk toch in het ruim. En als we later de bagagevakken zien snappen we dit wel.

Een kort vluchtje van nog geen 2 uur naar Whitehorse. Heerlijk! De lucht is alleen erg bewolkt. 

Als we aankomen op het vliegveld loop je een gang uit en ben je al bij de bagageband. Daar staat iemand van Fraserway al op ons te wachten. 

Wat is het hier koud! Robin met een korte broek en allebei met slippers. Volgens die man van Fraserway is dat hier de zomer. Maar het weer kan wel zo omslaan. De dagen hiervoor waren heerlijk weer met zo'n 20 graden dus dat komt vast nog wel goed. In ieder geval blijft het tot ongeveer 3 uur 's nachts licht. Hopelijk zitten er dus goede gordijnen in de camper. 

Nog geen 10 minuten later zitten we met alle bagage al in het busje. En weer 5 minuten later staan we alle papieren al te regelen. Een hoop paraafjes en handtekeningen en dan een korte uitleg van de camper. Wat is hij groot!

We gooien de bagage achterin, alles kan gewoon achter onze stoelen staan, zo groot is het nog. En door naar de Walmart. Hier slaan we een lekkere voorraad in. En we rijden nog even door naar een andere supermarkt een halve minuut verder voor wat verse dingen zoals sla en broodjes. Alles even een plekje geven in de camper is toch nog best lastig. 

In de camper staat zelfs nog een klein cadeautje; een mok en speldje van Canada 150 jaar. Erg leuk!

Dan krijgen we toch wel trek. We gaan even naar de Mac zodat we snel op pad kunnen. We hebben zin om te rijden.

We zetten de TomTom aan richting Haines Junction. Maar eigenlijk is dit niet nodig. We rijden via de Alaska Highway en daar kun je eigenlijk niet verkeerd rijden. Er zijn veel wegwerkzaamheden onderweg en af en toe hebben we een stuk los grind of modderig stuk. We moeten ook nog achter een pilotcar rijden. De weg is niet geweldig. Maar wel heel mooi. Jammer genoeg miezert het af en toe een beetje. Onderweg letten we natuurlijk op wildlife. Meer dan genoeg kleine grondeekhoorntjes komen we tegen of steken over. En na een tijdje zien we ineens aan de linkerkant van de weg een zwarte beer. Het gaat snel en omdat er meerdere mensen achter ons zitten kunnen we niet zo snel stoppen dus helaas geen foto. Maar het is een goed begin! 

Na ongeveer 2 uur komen we aan in Haines Junction. We zoeken een camping en kunnen gelijk een plekje zoeken. We staan op Kluane RV Kampground. We sluiten alles aan en dan is het tijd om de koffers uit te pakken. 

's Avonds eten we macaroni. Best een gedoe in zo'n klein keukentje. Allemaal even wennen maar het is erg lekker.  

We gaan vroeg slapen want we zijn moe. Het is nog wel erg licht buiten. De gordijntjes helpen hier niet echt tegen. 

Rond een uur of 4 word ik wakker en is het wel donker.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan