12 juli 2017 Haines Junction-Tok

Door B. Belder - 13-08-2017 12:30

Rond half 7 worden we wakker van de buurman. Die gaat waarschijnlijk straks weg. Hij maakt zo'n herrie. We blijven nog even liggen. Het is best koud, zo vroeg. 

Robin gaat op zoek naar de douches en Birgit blijft in de camper. 

Koffie maken is nog best lastig. Waarschijnlijk moeten we daar iets anders op gaan verzinnen.

Een lekker ontbijtje met froot loops, gebakken eieren en toast. Dan begint je dag goed.

We koppelen alles af en kunnen vertrekken. Vandaag een lange dag in de auto. We willen vandaag door naar Alaska.

Na een tijdje gaat Birgit ook even rijden. Wat een ding zeg! Maar het gaat allemaal goed. Nu kunnen we elkaar ten minste afwisselen. 

Onderweg stoppen we nog om lekker even te lunchen. En er is gelijk een winkeltje met leuke stickers voor op de koffer. 

Vlak voor de grens van Alaska staan de borden welcome to Alaska en Yukon. Hier moeten we dus even een foto momentje hebben, het is lekker rustig. We kunnen doen wat we willen. 

Ook bij de grens van Alaska is het rustig. En we kunnen zo door. Wel even anders dan eerder deze week. 

Onderweg komen we vandaag helaas geen wildlife tegen. Valt dat even tegen. Alleen sinds we in Alaska zijn, zijn er ineens erg veel muggen. Daar hebben ze zeker niet over gelogen. 

Als we in Tok aankomen gaan we eerst even wat souvenirwinkels langs en nog een paar boodschappen halen. We tanken de camper weer helemaal vol, voor zo'n $ 86, maar dan kunnen we er weer ruim 900 kilometer mee rijden. Erg fijn zo'n grote tank. Daarna zoeken we een camping. 

We komen uit bij Golden Bear RV. En mogen zelf een plekje uitzoeken. Er staat niemand dus dat is makkelijk. Als we een mooi plekje hebben gevonden gaan we naar een huskyshow. Hugh Jeff komt vertellen over zijn werk als sledehondenracer. Hij heeft een van zijn honden George meegenomen en vertelt over alles wat met de race te maken heeft. Erg leuk en interessant om te horen. Gelukkig was er net een bus met bejaarden aangekomen, anders hadden we daar alleen gezeten. 

Gelukkig liep de temperatuur vandaag snel op. Aan het einde van de dag zitten we zo rond de 20 graden met een lekker zonnetje. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan