13 juli 2017 Tok-Matanuska Glacier

Door B. Belder - 13-08-2017 12:31

Vanmorgen weer vroeg wakker. Douchen en lekker ontbijten. Vandaag maken we zelf pannenkoeken. Heerlijk! 

Alles afkoppelen en weer op pad. We gaan vandaag via Tok Cutoff Highway en de Glenn Highway naar de Matanuska Glacier. 

Onderweg zijn er weer veel werkzaamheden en slechte stukken weg. Op een gegeven moment staat er een auto stil. En er staat een eland in het water tussen de bosjes. Ik zie hem wel maar Robin niet en de auto die ervoor staat, staat er erg lang. En het ziet er niet naar uit dat hij voorlopig weg gaat en uitstappen is hier geen optie. Ik kon niet goed zien hoe ver hij van de weg af stond en wie weet wat er uit de bosjes kan komen. Uiteindelijk rijden we toch maar door. Dit zal toch niet de enige zijn. 

We lunchen in Glennallen. Een klein plaatsje waar eigenlijk niets te doen is maar er stond wel een bibliotheek. En we hebben lekker gegeten. Sommige plaatsjes stellen niks voor en anderen zijn toch wel erg leuk. 

We komen onderweg prachtige uitzichten tegen. Halverwege zie ik ook nog een vos lopen maar we kunnen niet stoppen omdat er veel mensen achter ons zitten door de slechte wegen. 

Rond half 3 komen we aan bij de Matanuska Glacier. We rijden via een weg naar beneden en moeten daar voor toegang betalen. Dan rijden we nog zo'n 2 mile door en komen we vlakbij de voet van de gletsjer. Via een soort van pad lopen we richting de gletsjer. Het is prachtig en wordt ook steeds kouder. Het laatste stuk is alleen maar ijs. Eigenlijk moet je stoppen maar we lopen nog een klein stukje verder de gletsjer op, dat doet iedereen. Het uitzicht is prachtig. Heel bijzonder om zo dichtbij te staan, vanaf de weg zag je hoe groot het was maar hier beneden is het gigantisch. 

Daarna weer via de bobbelige weg terug. We rijden een paar mile terug want daar hadden we een camping gezien met meer plekken. We staan op Grand View RV Park. We nemen een plek met full hook-up om het afvalwater te lozen. We hebben WiFi maar wachten even met appen omdat het in Nederland midden in de nacht is. 

We hebben een firepit maar bij de camping is het hout op. Misschien komt iemand het straks nog brengen. Dan maar een stukje lopen. Er hingen wel foto's van beren dus toch wel een beetje spannend de eerste keer. Maar het lopen wordt beloond met een prachtig uitzicht. 

We eten lekker gebakken zalm met broodjes. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan