14 juli 2017 Matanuska Glacier-Wasilla

Door B. Belder - 13-08-2017 12:31

Weer een lekker ontbijtje in de camper gemaakt door Robin. Zo gaan we hard door de ontbijtspullen heen, we moeten vandaag dus maar even ergens boodschappen doen. 

Alles weer loskoppelen en op weg. Omdat we gisteren WiFi hadden, hebben we het een en ander op kunnen zoeken. We gaan richting Anchorage. We willen stoppen bij de independence state mine. Dit is een oude goudmijn die nu verlaten is. Bepaalde delen zijn ingestort maar je kunt er zelf rondkijken. We tikken het in op de TomTom en komen na een tijdje aan. Maar dit is niet waar we moeten zijn. We zoeken op recreatieplek en krijgen een andere route. Nog een uur verder. We rijden ook een deel van de Hatcher Pass, die we ook wilden doen. Dus dat komt goed uit. Het is een mooie route, die vanaf juni open gaat tot begin september. De rest van het jaar ligt er vaak veel sneeuw en is de weg niet toegankelijk voor publiek. Wel zijn er dan veel sneeuwscooters te vinden, waar ook op borden voor gewaarschuwd wordt. 

Als we op het juiste adres komen moeten we parkeergeld betalen en kunnen we gaan.  De goudmijn ligt erg hoog en het uitzicht is prachtig. Je ziet zelfs nog wat sneeuw liggen. De mijn is verlaten maar grote delen kun je nog zien om een idee op te doen. Het is erg leuk om te zien. Rond de middag willen we ergens gaan eten. We tikken het adres van de panda express in, in Wasilla. Dit had ik thuis al opgezocht. Wasilla is best groot, veel winkels en drukbevolkt. Het is gewoon even wennen. We gaan eten, boodschappen doen bij Fred Meyer en winkelen bij de Target. Dat is wel even leuk voor de afwisseling. Het zonnetje schijnt heerlijk en het is gewoon heet. We besluiten om hier in de buurt maar een camping te zoeken want Anchorage is nog wel een stukje rijden en we willen ook wel van het zonnetje genieten. 

We tikken een camping in even verderop maar deze blijkt al vol te zijn. O jee, dit hebben we nog niet eerder gehad. We rijden een stukje door en vinden een nieuwe. Deze heeft nog plek genoeg. We staan op Fox Run Lodge & RV Campground. We willen graag een picknicktafel en een firepit maar op de aangewezen plek is de laatste net weg. Iets verder staat het nog wel, deze plek is ook veel mooier en rustiger. Maar daar is geen elektriciteit. Ik ga even vragen of we daar wel mogen staan. De vrouw zegt "do whatever makes you happy". We gaan dus daar staan, want we willen vanavond wel fikkie stoken, bbq'en en s'mores maken. Maar eerst even van het zonnetje genieten. 

Volgens de vrouw van de camping, komen er geen beren op deze camping, die zitten 3 mijl verderop. Morgen dus toch maar eens daar gaan kijken 😝

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan