15 juli 2017 Wasilla-Chugach national forest

Door B. Belder - 13-08-2017 12:32

Vandaag even geen ontbijt in de camper maar bij de ihop. Als je in de bewoonde wereld bent, moet je er van genieten ook. 

Daarna rijden we langs Pass Bro Shop, een mega grote winkel waar ze alles rondkom outdoor verkopen. Vooral vissen en jagen staat hier centraal. Super grappig om even binnen te kijken, aan het plafond allemaal opgezette dieren uit Alaska. 

We komen er veel borden met moose crossing tegen maar helaas we zien er geen. In een wildlife viewing arena lopen we ook nog een rondje maar ook hier geen dieren, alleen een paar vogels. 

Daarna rijden we richting Anchorage. Dit is een stuk groter. Ineens voelen we ons als een vrachtwagen, eerst waren we vergeleken met veel campers juist klein. 

We stoppen bij een antiques en hier hebben ze gelukkig het nummerbord van Alaska wat we wilden hebben met een grizzlybeer erop. 

We lunchen onderweg nog even bij de Subway want we weten niet of we onderweg veel gaan tegenkomen. Ook nog maar even tanken. Weer voor zo'n 80 dollar. We zijn blij met zo'n grote tank want dan hoef je daar niet zo naar te kijken.

Dan stellen we de TomTom in op Whittier. Een rit over de Seward Highway. We stoppen bij Beluga Point, mooi uitzicht maar geen beluga's te zien. 

Halverwege komen we langs Girdwood, hier is een kabelbaan maar hij is dicht. Er is een grote fiets/hardlooprace aan de gang, het is er super druk. 

Op een gegeven moment rijden we langs de Alaska wildlife conservation center. Hier zitten dieren die in Alaska leven. Als een soort dierentuin maar deze dieren zouden het niet meer redden in het wild. Bijvoorbeeld een eagle die niet meer kan vliegen omdat hij in zijn vleugel is geschoten. Leuk om te zien maar liever natuurlijk in het wild. Het idee is wel mooi. 

Als we bijna in Whittier zijn, gaan we twijfelen. Er zou maar 1 camping zijn en we moeten flink tol betalen. We besluiten toch maar richting Seward te rijden en laten Whittier liggen. Seward is nog te ver maar ergens halverwege zitten ook campings. We besluiten een boscamping te zoeken. Dit beviel gisteren erg goed. Het enige nadeel is hier dat er geen douches zijn op de camping. 

De eerste camping is vol. Bij de tweede (Tenderfoot campground in het Chugach national forest) hebben we geluk. Er is nog precies 1 plekje. We betalen in een envelopje en zetten de camper neer. Eergisteren is hier nog een kleine zwarte beer gespot dus wie weet, morgen tijdens het ontbijt. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan