16 juli 2017 Chugach national forest-Seward

Door B. Belder - 13-08-2017 12:33

We slapen uit vandaag. Rond 8 uur hebben we de wekker gezet. We maken een lekker ontbijtje en gaan weer op pad. 

We rijden richting Seward. In totaal ongeveer 1,5 uur dus het valt mee vandaag. Onderweg mooie uitzichten. We komen door 2 kleine dorpjes heen, maar meer dan 2 huizen is het niet. 

Vlak voor we Seward inrijden, kun je richting Exit Glacier. Een gletsjer waar je lopend heen kan. Hij is vanaf beneden al goed te zien. 

We lopen door de bossen richting gletsjer. Hij is prachtig. En al heel veel kleiner dan dat hij was. Overal hangen bordjes met jaartallen waarop je kunt zien hoe groot hij toen was. Het gaat gigantisch snel. Je kunt niet zo dichtbij komen als bij de vorige gletsjer. Vroeger kon dat wel. 

Daarna rijden we verder richting Seward. Bij de Safeway doen we wat boodschappen. De wegwerpbarbecues zijn op, maar deze hebben ze helaas niet. Dus kopen we maar een klein bbq'tje met kolen. En lekker vlees en vis voor erop. 

We zoeken een plekje aan het water maar het meeste is al vol, dan maar een rij naar achteren. We zetten de camper neer, sluiten hem aan, boodschappen opruimen en dan Seward in. 

Eerst even lekker eten want we hebben wel trek gekregen. We nemen een basket sampler met allerlei vis van hier. Zo kunnen we van alles wat proeven; rock fish, halibut, salmon, cod, calamaris. Heel erg lekker!

We lopen nog langs de haven waar ze vis schoonmaken. En waar vaak de grote vangst van de dag hangt, helaas is dit al weggehaald. Nog even door wat souvenirwinkels en dan terug richting camper. Even de schoenen uit. 

Op de terugweg zag ik al een otter dacht ik, maar misschien was het wel een stuk hout. Dus we lopen door.

Later als Robin even bij het water gaat kijken, blijkt het toch een otter te zijn, 2 zelfs. Ze dobberen heel schattig in het water en duiken af en toe onder. Superleuk om te zien. 

Omdat het bij het water erg hard waait, gaan we niet bbq'en. We willen pasta gaan maken maar dan blijkt dat het gehakt tegen de rand van de koelkast aangelegen heeft en is nu dus bevroren. Dan maar ergens eten. We lopen naar het 'centrum' van Seward. Hier is net een bootje aangekomen met heilbot. De de visser hangt het het op. Zo kan iedereen foto's maken. Jemig, wat groot allemaal zeg. En wat tof om te zien. Daarna een plekje zoeken om te eten. We gaan naar een soort vis eettentje. Ik kies voor de halibut fish and chips, duur maar heeeel erg lekker. Robin neemt een cheeseburger. Ze hebben hier ook king crab maar omdat we honger hebben nemen we dat nu niet. Ook die crab is trouwens niet te betalen. Een king crab poot was $95! We willen in Homer wel zoiets eten. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan