23 juli 2017 Talkeetna-Denali NP

Door B. Belder - 13-08-2017 12:38

Rond 8 uur gaat de wekker en we starten met een lekker ontbijtje met zelfgemaakte pannenkoeken.  

Dan kunnen we vertrekken, eerst een stukje terug omdat we naar Denali willen. Gelukkig staat daar ook een soort koffie drive-thru. De koffie in de camper is volgens Robin niet lekker en we hebben al 2 dingen geprobeerd. Zo veel mogelijk ergens anders koffie halen dus. Dan zitten we gelijk over de goede weg. 

Onderweg weer mooie uitzichten maar verder lange stukken niks. Zo'n beetje het langste stuk zonder leuke dorpjes. 

In Cantwell is de laatste optie om nog wat te eten te kopen. Ook kopen we kolen voor de barbecue. Allemaal bij een tankstation. 

Dan nog maar een klein half uurtje en we zijn bij Denali park road. Hier rijden we in en komen gelijk het welkomstbord tegen, dus even op de foto. 

Dan door naar de campregistration. We hadden al maanden geleden gereserveerd. En maar goed ook want alle plekken zitten vol voor vannacht. Ook krijgen we gelijk de kaartjes voor de bustour van morgenochtend. Je kunt het park alleen in met bussen van hier. Er zijn tours en shuttlebussen. Bij de shuttlebussen kun je overal uitstappen en gaan wandelen. Wij hebben voor morgenochtend de Tundra Wilderness tour geboekt. 

We mogen zelf een plekje kiezen op de Riley Creek Campground. We zoeken een plekje op de bear loop. Er wordt nog eens extra gewezen op al het eten en anders ruikende dingen. Je mag in de nacht niets buiten de camper laten. Ze willen de dieren hier echt zo wild mogelijk houden. Daarom mag je ook alleen maar met bussen het park in. 

We zetten de camper neer, eten even wat en gaan dan door naar het Wilderness Access Center. Hier komt morgen ook de bus dus dan weten we een beetje hoe ver we moeten lopen. Je kunt ook met een bus dus we kijken even wat we doen.

Als we in het Wac hebben rondgelopen lopen we ook door naar het visitor center. Hier is een soort tentoonstelling over al het wildlife. Vanaf hier kun je ook een bus nemen naar de hondenkennels. Dat gaan we waarschijnlijk dinsdag doen voor de ATV tour. 

Daarna nemen we de bus terug naar de campground. Als we buiten pinda's eten komt er een eekhoorn langs. Hij komt steeds dichterbij en is helemaal niet bang. We jagen hem weg. Even later komt hij weer. En nu klimt hij zelfs op de picknicktafel. Pas als we de pinda's weg zetten blijft hij weg. 

In de avond lekker barbecue en een kampvuurtje aan. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan