24 juli 2017 Denali NP

Door B. Belder - 13-08-2017 12:38

De wekker gaat om kwart over 5. We hebben vandaag vroeg een bustour geboekt en moeten voor die tijd ook gegeten hebben. Natuurlijk zijn we veel te vroeg klaar. We lopen op het gemak naar het Wac en Robin neemt nog koffie. Het regent een beetje maar dat is niet erg want we zitten toch in de bus en om dieren te zien is dit juist veel beter. 

De bus komt eraan en we kunnen instappen. We gaan aan de rechterkant zitten bij een goed raampje. De raampjes kunnen ook omlaag dus dan kun je goed foto's maken zonder raam ervoor. 

De buschauffeur heet David en vertelt de hele rit honderduit. Wanneer we wildlife zien, wat dan ook, moeten we heel hard 'stop' roepen en dan stopt hij. Ook heeft hij een videocamera en kan hij alles heel dichtbij halen, dit kunnen wij dan live in de bus op schermpjes zien. Eten en drinken mag alleen in de bus, er mag niets worden achtergelaten in het park. 

We zijn nog maar net onderweg of we komen de eerste mooses van vandaag tegen. Een moeder en een kleintje. Heel schattig en gelukkig aan onze kant van de weg. Ze zijn best snel en zijn ook zo weer uit beeld, dan rijden we weer verder. 

Dan zijn we bij mile 15, vanaf hier mag niet meer iedereen verder rijden. Alleen de bussen of mensen met een campervergunning. We worden in de bus welkom geheten door een ranger. Dan een paar meter verder zien we aan de andere kant weer een eland. Elanden zitten vooral in het begin van het park waar nog veel bomen zijn, fijn om dat maar gehad te hebben. 

Iets verderop komen we de Willow Ptarmigan tegen. Een klein vogeltje, de vogel van de staat, dus ook deze gaat op de foto. Even verder zien we een grizzlybeer maar deze schiet snel weg. Voor het gevoel stoppen we al vrij snel. We stoppen ieder uur tot anderhalf uur om even te plassen en de benen te strekken. Ik ga naar de wc en Robin gaat naar een uitkijkpunt. Hier ziet hij ineens 3 beren tevoorschijn komen. Als ik terug kom zijn ze er nog en we maken foto's. Dan gaan we weer terug de bus in. Vanuit de bus zien we er nog eentje lopen. Maar die zien we niet goed. 

Een paar mijl verder komen we weer 3 beren tegen. Nu zitten er 3 kleine springbabies op een steen en de moeder zit een stukje verderop. De kleintjes zijn met elkaar aan het stoeien en spelen. Ze zitten ver weg maar met de camera van de chauffeur zien we het heel goed. 

En even verderop zitten we weer 3. Deze cubs zijn al wat ouder, waarschijnlijk voor hun tweede jaar bij hun moeder. En aan de andere kant van de weg zitten ook caribous. 

Heel in de verte zien we ook nog Dall Sheep. Dat zijn al 4 van de 5 dieren in het park. Alleen de wolf komen we niet tegen, er zitten er zo'n 72 in het park. Dat is dus wel extra bijzonder als je deze zou zien. We zien ook nog genoeg eekhoorns, vogels en een Snowshoe Hare, dat is een soort konijn. 

Bij mijl 62 draaien we de bus om en gaan we dezelfde route terug. We stoppen nog bij een stop waar we iets langer blijven. Hier is ook een boekenwinkeltje en je kunt geweien bekijken en pootafdrukken van dinosaurussen. 

Op de terugweg zien we geen wildlife meer. Maar we hebben al heel veel op de heenweg gezien. Veel mensen vallen in slaap. Aan de linkerkant van de bus kijkt bijna niemand meer. 

Nu we aan de andere kant zitten zien we pas de hoge afgronden waar de bus langs gereden is. Heel hoog maar prachtig uitzicht. 

Volgens de chauffeur hebben we veel geluk gehad. Gisteren heeft hij geen enkele beer gezien met de tour. 

In de avond gaan we nog even met de camper naar iets verderop. Hier zitten wat restaurants en winkeltjes. En bij de uitgang staat ineens aan de linkerkant van de weg een eland. Heel dichtbij. We kunnen heel goed foto's maken en gaan dan iets eten. Wat een topdag!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan