26 juli 2017 Denali NP-Delta Junction

Door B. Belder - 13-08-2017 12:40

Vandaag gaat de wekker weer vroeg. We willen kilometers maken omdat de wegen naar Dawson City waarschijnlijk meer tijd in beslag gaan nemen. 

We ontbijten en gaan dan op pad. 

Een paar kilometer verderop in Healy staat 49th State Brewing Company. Dit is een restaurant maar de filmbus van Into the wild staat hier ook. Na het filmen heeft deze brouwerij de bus gekocht en gebruiken deze nu als toeristentrekpleister. We zijn wel aan de vroege kant. En ineens zie ik een hek. Gelukkig is er een man bezig om het riool leeg te zuigen en hij geeft aan dat we wel even bij de bus foto's mogen maken. Gelukkig maar! Anders had ik vanaf een afstandje foto's moeten maken.

De bus is een replica van de echte bus die nog op zijn vertrouwde plek aan het einde van Stampede trail staat. Ook vanbinnen is hij helemaal nagemaakt. Wat is hij tof!

De brouwerij heeft er allerlei kaarten, dagboekstukjes en foto's van Chris ingehangen. Heel leuk om te zien. We maken wat foto's en natuurlijk ook de beroemde foto voor de bus en gaan er weer vandoor. Zo blij dat deze man ons even liet kijken. 

Een paar mijl verderop bij mile 251 begint de Stampede road. Deze gaat over in 

Stampede trail en vandaaruit is Chris de wildernis in gegaan. Hij kon de rivier Teklanika niet meer oversteken aan het eind van de zomer en is toen uiteindelijk in de bus gestorven. Ook van dit bordje maken we even een foto. 

Daarna rijden we door richting Fairbanks. In Fairbanks doen we wat boodschappen en gaan we even eten bij de meest noordelijke Denny's van de wereld. Lekker! 

Het is prachtig weer in Fairbanks, lekker 25 graden en volle zon.

Ook nog even tanken, het is hier trouwens wel een stuk duurder dan in de rest van Alaska. Naast het tankstation zit een antiques. En hier gaan we toch even kijken. We kopen nog een echt stopbord. Maar bij de camper zien we dat hij toch niet gaat passen in de grootste koffer. Dan zien we wel hoe we hem terug krijgen in Nederland, het was in ieder geval een koopje. 

Robin heeft op internet nog een oude goud dredge gevonden. Dredge number 8, hier rijden we naartoe maar als we aankomen is de laatste tour net gestart. De volgende tours zijn pas morgenochtend weer. Jammer. We mogen wel even naar de olie pijplijn kijken die hier boven de grond komt. Echt mega groot. 

We rijden door naar de North Pole. Hier gaan we naar Santa's house. Dit is een grote kerstwinkel en je kunt er op de foto met Santa Claus, dit doen we natuurlijk even. Je bent er maar 1 keer. We kopen nog iets voor in de kerstboom en we doen onze kaarten op de post. Zo krijgt iedereen een stempel van de North Pole. 

Buiten gaan we nog even bij de rendieren kijken en dan stappen we weer in de auto. 

We willen vandaag zo ver mogelijk rijden. We besluiten om iets voorbij Delta Junction te rijden. Hier is een camping waar we dan 1 nacht zullen blijven. We gaan staan op Snowed Inn RV Park. Na Delta Junction zijn geen campings meer tot bijna in Tok en dat is te ver voor vandaag. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan