Maandag 11 september

Door Goud - A couple of years ago

Na een uurtje rijden, zien we bij de ingang van het park een kudde herten ,omdat het druk was konden we ze goed filmen en fotograferen. Het weer is nog steeds uitstekend , vanmiddag wordt weer rond de 30 graden. Donderdag en vrijdag zou het gaan omslaan naar koeler weer. 

Gelijk naar mammoth hot springs gereden en daar in de rondte gelopen langs de hete bronnen, die allerlei minerale zettingen hebben achtergelaten. Door de algen zien we veel verschillende kleuren in de poelen .Toen we naar beneden liepen zagen we elks, grote herten die hier veel voorkomen en Mammoth als hun thuisbasis zien. De mannetjes zijn nu bronstig en de rangers zorgen ervoor dat je niet te dichtbij mag komen. Mooie plaatjes geschoten.

Vandaag doen we rustig aan en rijden we naar de northeast ingang, weer dwars door de Lamarvalley, de bossen langs rivieren en meertjes. Grote kuddes bisons gezien soms veraf , soms naast de auto, het park is van hen. Ze steken zo over, houden dan hun eigen tempo aan en de "hele" grote auto's, campers etc. moeten maar wachten.

Ook weer de pronghorns gezien. 

Bij de uitgang zag As een groot dikhoornsschaap op de berg staan, helaas konden we daar niet stoppen .

Gelukkig ligt deze camping in Gardiner en hoeven we niet zo ver meer terug te rijden. Alle campings op het park zijn vol, fijn dat we voor de komende vijf nachten gereserveerd hebben.

Morgen naar Canyon en vandaar uit het zuidelijkste deel van park bekijken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!