Dinsdag 12 september tot vrijdag 15 september

Door Goud - A long time ago

Dinsdag 12 september

Eerst nog even getankt in Gardiner en daarna op weg naar Canyon village, de camping die we al in feb geboekt hadden. Eerst gestopt in Mammoth waar we bij het rondlopen weer op de kudde elks stuiten , blijft leuk.

Weer is nog steeds super, langs de weg nog steeds veel wildlife, bisons en herten. Over de Dunraven Pas , 2700 meter naar canyon , gelijk ingecheckt ,plaats bekeken , gegeten en toen verder gereden naar madison. Eerste stuk is door de bossen , bij Norris kom je het geiser gebied. Grote en kleine , actieve en minder actieve en rotte eieren lucht.

Dieren zitten hier wel maar niet gezien . Toen op ons gemak weer terug gereden.

Hout gekocht en in avond voor de eerste keer firepit aangehad, raar hoor als je al die bosbranden meegemaakt hebt maar wel lekker warm.

 

Woensdag 13 september 

Douchen kan je hier bij de receptie als je je bonnetje laat zien. Daarna naar fishing Bridge gereden , eerst langs grand canyon met zijn watervallen, langs de hayden valley waar we weer bisons gezien hebben en gestopt bij mud volcano, waar de geisers modder spuiten. Toen weer ingecheckt en langs het yellowstone meer gereden. Eerst richting West thumb en daarna richting de east entrance, mooi maar weinig beesten gezien. Het weer is aan het omdraaien , het wordt kouder en winderiger.

Op de camping gegeten in het restaurant, beetje raar concept , je zit aan een soort bar in een u-vorm waar de bediening in het midden loopt.

Lekker hamburger met patat en refill diet coke.

In de avond netflix offline gekeken .

 

Donderdag 14 september

Vandaag geiserprogramma, op naar old faithfull en andere beroemde geisers zoals grand prismatic spring.

Old faithfull viel een beetje tegen , waarom hij zo beroemd is omdat redelijk goed te voorspellen is wanneer hij spuit.

Omdat we nog vroeg waren zijn we naar West Yellowstone gereden wat buiten het park ligt, daar hebben we een beren en wolvenopvang bezocht en door het stadje heen gelopen. Op de terugweg nog een elk en een bald eagle gezien. Gelukkig had het informatiecentrum daar wifi en heeft As even kunnen appen en Wout de uitslag van Feijenoord gezien. Paar boodschappen gedaan en weer getankt en toen terug naar Grant Village.

Radio stond aan met een song die Ferry drie jaar geleden in de film van Canada gemonteerd heeft, you can buy me a boat, Ferry thanks. 

Het regent nu, hard en veel.

'S nachts hebben we het voor het eerst koud gehad.

 

Vrijdag 15 september

Het regent nog steeds, na het douchen ontbeten in een restaurant waar we in gesprek kwamen met een man die al 30 jaar in Amerika woont , daar getrouwd is maar gewoond heeft aan het Zwaanshals in het oude Noorden, klein wereldje...

Hij heeft een toyota sienna omgebouwd tot primitieve camper en zij waren nu drie maanden aan het rondreizen.

Daarna naar grand  teton gegaan , het park wat tegen yellowstone aan ligt. Daar blijven we twee nachten op Colter Bay een camping aan het Jackson lake. Er zijn hier veel faciliteiten maar vanwege het weer is het meeste gesloten. In de middag naar Jenny Lake gereden, gelukkig is het nu droog en mooie foto' s gemaakt toen we daar aan het wandelen waren. 

Vanavond gaan we kijken of we hier ergens uit eten kunnen.

 

 

 

Reacties

Set A long time ago

Wat een heerlijk verslag weer!! Nu maar hopen op mooi weer!! Ook voor hier trouwens!! Veel plezier nog en geniet!! Xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!