Maandag 25 september

Door Goud - A long time ago

Vanmorgen vanaf Chelan via Wenatchee richting Leavenworth gereden. Het eerste stuk langs de Okanagan river die uitmondt in een aantal langgerekte meren, ook hierin is een stuwdam, de Rocky Reach dam.

Op de oevers is overal fruitteelt te zien. 

Het laatste stukje naar Leavenworth is weer smal en daar zien we zeven herten de weg oversteken. Langs de weg zien we de roodgekleurde esdoornbomen als we Leavenworth binnen rijden . Dit dorp is gebouwd in beierse stijl, met vakwerken , bratwust en schnitsels. Volgende week beginnen hier de oktoberfesten, maar het straalt wel gezelligheid uit. 

We zijn in een winkel geweest waar het het hele jaar kerst is. Over twee verdiepingen verspreid , pratende rendieren , nagebouwde dorpen in halloweensferen en kerststallen.

Na een bak koffie met appelgebak zijn we tot chelan dezelfde route teruggereden maar dan aan de andere oever.

Vanaf Pateros wordt de weg weer smaller en beginnen we aan het noordelijke deel van de cascadeloop.

Onderweg zien we wat de brand van drie weken geleden heeft aangericht. Zwarte stammen , huizen die net gespaard zijn en veel omgehakte bomen.

In Winthrop snel de camping gevonden die het dicht bij het centrum lag , pine near rv park.

We zijn ontvangen door een aardige dame die ons vertelde hoe we het beste naar het stadje konden lopen, hoe het op de camping werkt en waar de plaatselijke bakker was.

Vanaf de camping kon je zo een open luchtmuseum inlopen met oude huizen , machines en beschrijvingen hoe het hier vroeger was. 

En toen we binnen kwamen stond daar een hert, op een meter of vier . Gaaf hoor, we hadden alleen de telefoon bij ons dus gelukkig konden we het vastleggen.

Toen we naar beneden liepen zag As haar twee jongen , ook daar konden we lang van genieten.

Het dorpje is gebouwd in westernstijl, met leuke gevels, houten trottoirs en uithangborden. Dit is het laatste dorp voordat je de bergen in gaat dus je kan hier echt alles kopen. Op de terugweg waren de herten weg.

We besloten om vanavond uit eten te gaan, er zijn hier veel mexicaanse invloeden , dat komt waarschijnlijk van de vele mexicanen die in de boomgaarden werken en dat zag je op de kaart en bij de biertjes. As heeft faijtas en Wout zalm gegegeten. 

Terug bij de camper hebben de firepit aangestoken en ons hout van Yellowstone opgemaakt.

As zag de herten over de camping lopen en langs de camper. Gezellig hoor.

Morgen gaan we op pad door het nationale park de north cascades richting de kust. We hebben besloten om niet naar Seattle te gaan maar naar Skagit island, misschien zien we daar nog een orca!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!