A rainy day in Moab

Door Carla en Riemer - Here we go again! - 15-09-2017 03:16

Het was vandaag een donkere, natte dag. Er hing een onweersbui boven Moab die maar niet weg wilde gaan. Een bezoek aan Arches National Park zat ervoor nu helaas niet in, dus besloten we om naar het plaatsje Bluff Utah te gaan. Daar zou vandaag de jaarlijkse Utah Navajo Fair and Rodeo van start gaan, dat leek ons een mooi alternatief. Het was wel 148 km rijden maar misschien was het daar wel droog en zonnig, dat weet je maar nooit hier in de bergen. Na 1,5 uur kwamen we dan eindelijk in Bluff aan,  maar van enige festiviteit was geen sprake. In de verste verte geen indiaan of cowboy te bekennen, dus besloten we maar eens te gaan informeren bij het locale museum Bluff Fort. 

In het bezoekerscentrum van Bluff kun je alles te weten komen over de historie van dit plaatsje, maar daar kwamen wij ineerste instantie niet voor. De mensen aldaar wisten ons te vertellen dat de Navajo Fair and Rodeo was verplaatst naar November! Ja, lekker dan! Ik denk dat men het ook wel wat sneu vond, want er werd ons gelijk een bezoek naar het Fort aangepraat. Nou vooruit maar, dan waren we niet helemaal voor niks naar Bluff gereisd. We hebben ons eigenlijk ook nog wel prima vermaakt. Je kon een 'echte' tipi van binnen bekijken, men had oude settler huisjes nagebouwd en je kon je verkleden als 'early mormon settler' en die kans liet ik me niet ontgaan. De schattige oude dametjes, die deze kleding maken, vonden het prachtig!

Eén van de vrijwilligsters gaf ons de tip om via een byway weer terug naar Moab te gaan. Langs die route had je veel meer kans om bv. herten, wild turkey's en misschien wel beren te zien. Het was een prachige route van Monticello zo de bergen in, om na 20 km weer terug te komen op de highway 191 naar Moab. Beren hebben we helaas niet gezien, maar wel herten en wild turkey's en jeetje mina wat zijn die krengen lelijk!

Morgenochtend Arches en Death Horse Point nog maar eens proberen en dan gaan we op weg naar Monument Valley.

Reacties

Ruurdje 15-09-2017 08:47 {{button-49249}}

Haha, maar wel een leuke dag

Sonja 15-09-2017 15:42 {{button-49280}}

Wat een heerlijk avontuur beleven jullie daar en wat een schitterende foto's 😎Heerlijk om een beetje mee te genieten,

Janko Prins ;-) 15-09-2017 17:48 {{button-49285}}

Geweldig mooie foto's!! En je schrijft ook zo leuk! En die Buurtzorgpowerbank hahaha! Heeft hij even mazzel dat hij met je meemocht naar de USA! Coole outfit hoor, je knapt er helemaal van op ;-)

Bert Welman 17-09-2017 17:46 {{button-49409}}

Hi hi wat een leuke foto's wwer allemaal en dan jijzelf in mooie outfit word dat de nieuwe kleding voor Buurtzorg leuk hoor Carla.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan