16 september GRAND CANYON

Door Marcel en Saskia - 19-09-2017 00:21

Ik schrijf t maar even met hoofdletters, want hij is écht "huge" zoals de Amerikanen zeggen. Direct na aankomst op onze camping naar Mather point getogen voor onze eerste kennismaking met de canyon. Wat is dat een indrukwekkend gezicht. Het heeft bijna geen zin om dit ook maar enigszins te trachten te beschrijven, maar goed mijn beste poging: je kijkt over de rand van een ravijn en heel , héél ver beneden je zie enorm diepe kloven en dalen, en als je geluk hebt een nietig rood streepje dat de Colorado rivier is. Je bent met velen op dit uitzichtpunt maar eigenlijk iedereen is stil van verwondering. Zoals ik een Amerikaan, uit de omgeving blijkbaar, naast mij hoorde zeggen " je weet wat je gaat zien maar iedere keer ben je er wéér stil van" . In de middag een stuk van de Kaibab trail gedaan die helemaal naar beneden loopt, maar waar wij tot dan 400 meter diep zijn afgedaald om vervolgens het hele stuk weer omhoog te moeten lopen. Je zit op ruim 2000 meter hoogte en dat merk je aan je ademhaling. Bovendien was t ruim 25 graden en was er weinig schaduw. Ooit hadden we bedacht dat helemaal naar beneden lopen wel een kick zou geven. Nu snappen we dat dat iets meer training nodig heeft.

De volgende dag alsnog via de Bright Angels trail nóg verder de canyon ingelopen. Vermoeiend maar op één of andere manier minder zwaar als de vorige dag.(zou t wennen?) daarna een stuk langs de rand gelopen ( Marcel heeft in de aanloop naar de vakantie geroepen dat dit de ultieme kans was om mijn levensverzekering te innen maar heeft die kans laten lopen, pfffff) daarna de zonsondergang gezien. Mensen over de hele wereld komen naar de Grand canyon om die te zien, wij snappen nu waarom : niet te beschrijven zo mooi. 

vandaag (18 sept.) tijdens ons ontbijt gestoord door Elks ( megagrote herten). Ik was net spullen vanaf de picknick tafel naar binnen aan het brengen toen Marcel binnen kwam stuiven. "Help help" of liever "Elk, elk" roepend. Wat bleek? Een grote mannetjes elk was in gezwinde pas richting ontbijttafel gelopen en Mars dacht even dat hij zijn ontbijt zou worden. Daarna kwamen de vrouwtjes en jongen onze camping plaats op! Prachtig gezicht!

 

inmiddels zitten wij op camping Wahweap in Glen Canyon national park bij Page. Gisteren lekker gezwommen in Lake Powell tegenover ons camping plekje en straks de upper Antelope Canyon tour doen. Heerlijk weer, nu om acht uur in de ochtend nog een beetje heiig maar het gaat steeds zonniger worden, graadje of 30 vandaag, zal vanmiddag wel weer zwemmen worden. Voor afbeeldingen van o.a. Elks en Grand canyon zie afbeeldingen bij dit blog 

Reacties

Marion en Richard 19-09-2017 02:46 {{button-49472}}

Wat een belevenissen allemaal, erg indrukwekkend als je dit leest⛰ 😊 Jullie dachten al wat gezien te hebben, maar ontdekken telkens weer nieuwe dingen, dat is de ultieme manier van leven. Geweldig!

Chris Snelder 19-09-2017 07:02 {{button-49475}}

Leuke stukjes om te lezen en fijn dat jullie zo genieten van de vaak overweldigende natuur.

Enjoy👍

Alex 19-09-2017 08:11 {{button-49484}}

Inderdaad zo groots ,zo overweldigend daar word je inderdaad stil van , dan besef je pas hoe nietig de mens is en zo leuk hoe jullie dit beleven en beschrijven ga zo door . Ben benieuwd naar het volgend verslag.
Groetjes

De 4 emmetjes 19-09-2017 08:11 {{button-49485}}

Hoi,

is inderdaad onbeschrijfelijk mooi ! En jullie hebben nog het één en ander voor de boeg. Dus geniet er van en maak vele foto's voor later.

Groetjes van ons vieren.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan