Lower canyon en avond tour door monument vally

Door Marcel en Saskia - 24-09-2017 05:20

Foto uit lower antelope canyon

Eindelijk weer eens Wi-Fi op een camping plek .

Wat een dag was dat lower antelope canyon bij ochtend écht onvoorstelbaar wat een kleuren dit was echt zo gaaf! Van paars tot zachtroze. Terracotta tot diep oranje, wervelende golven van kleuren, elk stukje rots weer anders. Een surreëel schilderij geverfd door de natuur zelf. Werden wij bij upper Antelope canyon nog als vee voortgedreven, hier was het allemaal gelukkig iéts rustiger. Heel veel foto's gemaakt, iemand van onze groep riep" dat wordt een fotoboek alleen al voor Antelope canyon", en ja gezien het aantal geschoten foto's zou dbat makkelijk kunnen! Onze gids was een jolige jonge vent die geen moeite teveel was om mooie foto's te krijgen en ook behulpzaam was met de juiste instellingen. 

We zullen proberen een foto te uploaden maar helaas, hoewel Amerika in bijna alles groots is, is de WiFi klein en matig. 

Na de canyon in de camper gestegen en naar monument vally gereden voor de avond tour met de locals gids het zou krap worden ook door een uur tijdverschil van staat naar staat. Over twaalven weg uit Antelope en om uiterlijk vier uur de  guided tour door monument valley, dat werd racen.

Maar een beetje strakke planning móest lukken en uiteraard ook gelukt en met de indiaanse gids door monument vally gereden ook hier geld fantastisch weer ook hier zal ik een foto gaan uploaden maar het is echt geweldig. Nog wel eerst een soort showtje met waarschijnlijk zijn vrouw of zijn moeder ( het is moeilijk leeeftijden schatten bij de locale bevolking) waarbij ik(saskia) nog een indiaans kapsel aangemeten kreeg, een soort knot met breigaren of zoiets, wel handig met het behoorlijke windje dat er stond . 

De locals zelf is ándere koek 180 graden anders het is een beetje een chagrijnig volkje die navajo. Plaatste ons ondanks onze reservering van maanden geleden op de parkeerplaats en toen ik (Saskia) navraag ging doen of er geen ander plekje was zei men doodleuk "ja, maar als u niks vraagt...wij moeten eerst die parkeerplaats plekken kwijt"

Na de enerverende dag wéér op pad naar arches maar dat is een volgend verhaal 

Groetjes weer (voor de foto's zie afbeeldingen)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan