23 september capitol reef

Door Marcel en Saskia - 24-09-2017 07:37

denk je alle landschappen hier wel zo'n beetje gehad te hebben, komt er tóch nog een nieuwe op te proppen! Gelaagde rotsen of liever bergen in allerlei kleurschakeringen, rood, terracotta, zwart, puur wit, grijs en grijs-groen , en dat allemaal in één berg! Allemaal laagje sediment in miljoenen jaren achtergelaten, van zout (wit) tot koolstof (zwart). Wat een prachtig gezicht (het woord prachtig komt in ons blog wel heel vaak voor, net als indrukwekkend, maar dat is t écht). Mooi de zon erop, blauwe lucht erachter, pláátje. Één wat langere wandeling gedaan met een flink hoogteverschil, dus weer mijn ouwe trutten wandelstokken mee. We werden beloond met een indrukwekkend (jawel, alweer) uitzicht en een fossiel gevonden van een soort zwart kreeftje in witte steen en een versteende boomstam gezien. Daarna de scenic drive op, met nog véél meer mooie plaatjes, elke bocht verborg er nog weer mooiere. In de late middag begon de lucht er vanuit t oosten dreigend uit te zien en we waren nét voor de bui losbarstte op de camping. Nog gedoe omdat men hier alleen cash accepteert(heel vreemd in dit "plastic geld" paradijs ) en wij dus een locale geldautomaat moesten zoeken, die stuk bleek te zijn en de volgende "maar" 32 km verderop. Bij een vriendelijk dame van de plaatselijke local store mochten we gelukkig pinnen. Ze verwachten voor vanavond 1,5 cm sneeuw, ben benieuwd!

vanochtend trouwens nog even naar het Dead horse point geweest, zo genoemd omdat paarden die van de dorst omkwamen daar in de bocht vd rivier aanspoelden. Grand canyon in het klein en, as ever, weer prachtig!

morgen de sneeuwkettingen erop en weer verder😉Naar bryce canyon 

 

Reacties

Alex 24-09-2017 08:58 {{button-49683}}

Net weer 2 reisverslagen gelezen en er van genoten, ja indrukwekkend zo mooi jullie genieten er met volle teugen , ben erg benieuwd naar de volledige foto serie en de verhalen die daar bij horen, graag tot het volgend verslag. Groetjes😘

De 4 emmetjes 24-09-2017 10:36 {{button-49697}}

Je bedoeld; bíjna alle soorten landschappen, want bryce komt er nog aan!!
Wij hebben ons fotoboek er maar weer eens bij gepakt, zo mooi allemaal!
Mocht je de 'navajoloop' gaan wandelen in bryce, neem dan ook je stokken maar mee
Dikke zoenen, en ga vooral verdermetgenieten!

Marion en Richard 27-09-2017 19:53 {{button-49841}}

Wat een prachtig landschap daar zeg. Jullie vallen van de ene indrukwekkende landschap in de andere. Volgens mij (Marion) kunnen foto's niet eens echt vastleggen hoe de fantastisch de werkelijkheid is. We zijn erg benieuwd naar jullie verhalen als jullie überhaupt nog terug willen komen. We volgen jullie blog met grote belangstelling.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan