Highlights in Vancouver

Door Mariette Kops - A long time ago

Volgens de weersverwachting gaat het regenen vandaag en dat klopt. Als we na het ontbijt naar buiten gaan begint 't te regenen. We hadden onze regenjacks al aan maar het komt met bakken uit de lucht dus toch maar snel bij de Foodstore op de hoek een (Veel te dure) opvouwbare paraplu gekocht. Volgens de winkelbaas is het geen "chinese rommel", maar een degelijk exemplaar, dat wel een poosje meegaat. Vooruit dan maar... We hebben niet echt plannen voor vandaag, maar lopen richting Canada Place aan het Waterfront. Er liggen 2 grote cruiseschepen aan de kade. Taxi's en hop-on/hop-off bussen rijden af en aan om de honderden passagiers naar de toeristische attracties te brengen. Wat een drukte!! Niets voor ons...We waren nog niet in Gastown, het oude stadsgedeelte van Vancouver waar de beroemde stoomklok staat, dus gaan we daar een kijkje nemen. Gelukkig niet zo druk. Het is de moeite waard, gezellige straatjes met gerenoveerde pandjes, heel sfeervol ! In de loop van de ochtend wordt het weer droog en maken we nog een stadswandeling  die beschreven staat in onze reisgids. Midden tussen de moderne torenhoge flats komen we langs bijzondere gebouwen zoals Marine Building, het vooroorlogse hotel Vancouver van Fairmont en lunchen op het tuinterras van Vancouver Art Gallery.  's Avonds eten we bij een oude brouwerij in Yaletown, vroeger een stadsdeel waar oude pakhuizen stonden maar helemaal is opgeknapt. We staan ervan te kijken dat je in zo'n korte tijd je weg kunt vinden in een stad als Vancouver. 

Morgenochtend op tijd op..om 9.00uur worden we bij het hotel opgehaald door de camperverhuurder om buiten de stad de camper op te halen.. We zijn benieuwd....

WORDT vervolgd  (als we wifi hebben)....

 

Reacties

Inge A long time ago

Leuk om te lezen!

Ans A long time ago

Leuk hoor en ik zie veel plekken vernoemen die wij ook gezien hebben bv de totempalen!

Gerrie A long time ago

Hoi Mariette en Jan .
Fijn dat je zo goed heb voor bereid , en zo al van de stad Kan genieten .
En ik geniet van je reis verslagen ben ik er ook een beetje bij, het is een rustig land en dat zal je zeker merken als je uit de stad ben .
Jaren geleden zijn wij er ook geweest .
Gr Gerrie

Gerard / Mirjam van Dongen. A long time ago

Hartstikke leuk zo'n verslag. Met plezier gelezen. Geniet ervan daar.

Edwin A long time ago

Erg leuk om zo te volgen !
Veel plezier !

Toos A long time ago

Wat gaaf allemaal!!

Ad en Rosa A long time ago

Mooi verslag. Jullie hebben nu al erg veel gezien. Veel plezier met (in) de camper.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!