Highlights in Vancouver

Door Mariette Kops - 09-09-2017 07:57

Volgens de weersverwachting gaat het regenen vandaag en dat klopt. Als we na het ontbijt naar buiten gaan begint 't te regenen. We hadden onze regenjacks al aan maar het komt met bakken uit de lucht dus toch maar snel bij de Foodstore op de hoek een (Veel te dure) opvouwbare paraplu gekocht. Volgens de winkelbaas is het geen "chinese rommel", maar een degelijk exemplaar, dat wel een poosje meegaat. Vooruit dan maar... We hebben niet echt plannen voor vandaag, maar lopen richting Canada Place aan het Waterfront. Er liggen 2 grote cruiseschepen aan de kade. Taxi's en hop-on/hop-off bussen rijden af en aan om de honderden passagiers naar de toeristische attracties te brengen. Wat een drukte!! Niets voor ons...We waren nog niet in Gastown, het oude stadsgedeelte van Vancouver waar de beroemde stoomklok staat, dus gaan we daar een kijkje nemen. Gelukkig niet zo druk. Het is de moeite waard, gezellige straatjes met gerenoveerde pandjes, heel sfeervol ! In de loop van de ochtend wordt het weer droog en maken we nog een stadswandeling  die beschreven staat in onze reisgids. Midden tussen de moderne torenhoge flats komen we langs bijzondere gebouwen zoals Marine Building, het vooroorlogse hotel Vancouver van Fairmont en lunchen op het tuinterras van Vancouver Art Gallery.  's Avonds eten we bij een oude brouwerij in Yaletown, vroeger een stadsdeel waar oude pakhuizen stonden maar helemaal is opgeknapt. We staan ervan te kijken dat je in zo'n korte tijd je weg kunt vinden in een stad als Vancouver. 

Morgenochtend op tijd op..om 9.00uur worden we bij het hotel opgehaald door de camperverhuurder om buiten de stad de camper op te halen.. We zijn benieuwd....

WORDT vervolgd  (als we wifi hebben)....

 

Reacties

Inge 09-09-2017 08:56

Leuk om te lezen!

Ans 09-09-2017 08:57

Leuk hoor en ik zie veel plekken vernoemen die wij ook gezien hebben bv de totempalen!

Gerrie 09-09-2017 09:51

Hoi Mariette en Jan .
Fijn dat je zo goed heb voor bereid , en zo al van de stad Kan genieten .
En ik geniet van je reis verslagen ben ik er ook een beetje bij, het is een rustig land en dat zal je zeker merken als je uit de stad ben .
Jaren geleden zijn wij er ook geweest .
Gr Gerrie

Gerard / Mirjam van Dongen. 09-09-2017 12:20

Hartstikke leuk zo'n verslag. Met plezier gelezen. Geniet ervan daar.

Edwin 09-09-2017 12:52

Erg leuk om zo te volgen !
Veel plezier !

Toos 09-09-2017 14:05

Wat gaaf allemaal!!

Ad en Rosa 09-09-2017 21:31

Mooi verslag. Jullie hebben nu al erg veel gezien. Veel plezier met (in) de camper.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan