Tofino

Door Mariette Kops - 14-09-2017 06:00

De dag begint een beetje druilerig en mistig, dus doen we op ons gemak. We besluiten om de walvistour vandaag aan ons voorbij te laten gaan, we zijn nog niet toe aan een nieuwe uitdaging sinds onze reisdag van gisteren. Jammer maar helaas, maar aangezien we morgen weer verdergaan, komt zo'n tour er niet van. Toch iets te krap gepland! We ruimen wat op in de camper en lezen de digitale krant (nog niet gedaan sinds we weg zijn). Aan het eind van de ochtend rijden we met de camper naar Long Beach, een van de mooiste stranden aan het Pacific Rim. Er wordt gesurfd en het strand ligt bezaaid met enorme hoeveelheden aangespoeld hout en met daarachter de bossen van het regenwoud is het inderdaad een prachtig gebied. We waaien lekker uit en uiteindelijk breekt ook de zon nog door.!  Er zijn hier verschillende korte trails (wandelroutes) uitgestippeld. Wij lopen naar Kwisitis beach, en komen zo uit bij het bezoekerscentrum met een expositie over de zgn."first people", indianen, de oorspronkelijke bewoners van het eiland. 

Rond drie uur rijden we nog even naar Tofino om te tanken en te pinnen. Leuk toeristisch plaatsje !

Terug op de camping zien we dat bij onze buurman het kampvuur al brandt.. dat werkt aanstekelijk.. achter de receptie is de houtopslag en kun je een karretje houtblokken halen. Jan is het "vuurtje stoken" nog niet verleerd. Tegen etenstijd de biefstuk in aluminium schaaltje gedaan en zo op het rooster van de vuurschaal gebakken! Smaakte voortreffelijk!!

 

Reacties

Toos 14-09-2017 07:26 {{button-49186}}

Weer een leuke dag! Gaaf hoor!
Groetjes Toos

Gerrie 14-09-2017 12:54 {{button-49214}}

Nou , weer zinvol door gebracht .
Hier is het vol op herfst .
Gr

Ans 16-09-2017 07:18 {{button-49305}}

Ja leuk he , met een kampvuur. Hebben wij ook gedaan. Dat is pas vakantie. Leuk ga zo door. Ik heb thuis alweer de was in de wasmachine zitten. Maar kan. Av veel fotos ook nog lekker na genieten😅Groetjes Ans
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan