Naar Whistler

Door Mariette Kops - A couple of years ago

Vanaf de camping in Nanaimo is het niet ver naar de haven. Dus alle tijd... douchen, ontbijten, beetje opruimen.. zijn de telefoons, tablets, batterijen opgeladen? Nog genoeg gas in de tank? Vuil watertank legen? Nog even naar 't internetcafé..   Je kan 't er maar druk mee hebben. En tussen de bedrijven door genieten van het prachtige uitzicht dat we hebben vanaf onze plaats. Het weer is heerlijk, niks te klagen. Blauwe lucht, 22° , geen wind. Perfect weer voor een boottochtje van zo'n 2 uur, want zolang duurt de overtocht naar Horse Shoe Bay dat ten westen van Vancouver ligt. Aangekomen bij de terminal aan de haven zien we dat het erg druk is. Veel grote vrachtwagens, campers, bussen, en ook nog gewone auto's. Je staat ervan versteld wat er allemaal op zo'n boot gaat. We staan vooraan in rij 27...maar als onze rij aan de beurt is, jawel hoor, dan is de boot vol.  

Er zit niets anders op dan te wachten op de volgende boot om.... 13.00 u. Om de tijd te doden lopen we naar de voetgangersterminal om wat rond te kijken. Er is ook wifi, dus mooi even de tijd om te appen met deze en gene. Goed dat alles is opgeladen..

Maken nog een praatje met Canadese mensen. Dat is trouwens ook erg opvallend. Iedereen is ontzettend vriendelijk en oprecht belangstellend, : "where do you folks come from"?  "How Long will you stay "? En "where are you  going?", .  Kunnen we mooi ons Engels weer eens ophalen!! En dan is de tijd toch nog omgevlogen.

We laten Vancouver Island achter ons en zien na een poosje de skyline van Vancouver opdagen! Mooi om te zien... Jan heeft even z'n ogen dichtgedaan in een gemakkelijk stoel. Die is zometeen weer fit als 'tie achter het stuur moet.

Als we van boord gaan, rijden we meteen op de "Sea to Sky" highway, een van de mooiste snelwegen in Canada, die rechtstreeks naar Whistler gaat. Whistler is de grootste wintersportplaats van Canada. Het is een schitterende route langs het water die steeds hoger de bergen ingaat. Het is een 4baansweg en ook best nog druk. Na 1okt. Zijn winterbanden hier verplicht.

Whistler zelf is in deze tijd van het jaar vooral een "winkel"stad voor wandelaars en mountainbikers en met veel hotels en luxe resorts.  Wij rijden door naar de camping...en weer zijn we in no-time gesetteld met onze camper. We zijn hier een nachtje, wil nog een wasje draaien vanavond. gaat niet door... de wasmachineruimte is tot na het weekend "out of order"... maakt niet uit, morgen is er weer een dag....

 

 

Reacties

Toos A couple of years ago

Leuk !! Ik ben benieuwd of jullie beren gaan zien!
Genieten daar!
Groetjes Toos

Gerrie A couple of years ago

Hoi Jan en Mariette
Wat een heerlijke vakantie en zo fijn land de mensen zijn inderdaad erg vriendelijk dat weet ik nog wel van tien wij er waren .En wat fijn dat je aloes bij de hand heb . En liggen de winterbanden er al om , en ga je nog ski in de hoge bergen van Canada .
Van avond ga ik uit eten met mijn dochter en daarna naar het wereld beroemde baldet uit Shanghai .ze dansen dan het Zwanen meer , ik heb er zin in .
Wens jullie een fijne dag toe en verheug mij weer op jullie verslag .
Als ik wakker wordt ga ik het in bed lezen .
Gr Kees en Gerrie

ria A couple of years ago

Ziet er wel heel mooi uit daar die camping zo met de bergen erachter.
Zou wel vet zijn als je beren ziet .mooi hoor !!!

Ans A couple of years ago

Vanaf nu gaan jullie naar voor ons bekend gebied!
Toch goed dat jullie extra tijd hadden voor Vancouver eiland.
Ik kijk uit naar de beren! Haha...

Willian en Marie-Louise A couple of years ago

Hoi Jan Mariette
Leuk om te lezen dat jullie genieten!
Veel plezier!
Groetjes, Willian en Marie-Louise
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!