Clearwater

Door Mariette Kops - A couple of years ago

Inmiddels een week met de camper onderweg en het gaat ons steeds beter af. Hier in Canada zijn de campings helemaal ingericht op het kamperen met campers. De plaatsen zijn ruim en de ondergrond is vlak. Je rijdt de camper erop, sluit de stroomkabel en waterslang aan, de afvoer gaat in een pijp in de grond. En dat is het dan...in 5 minuten gefixed. Geen gedoe met blokken om hoogteverschil op te lossen of het risico lopen dat je vast komt te zitten in het natte gras o.i.d. Gewéldig!!

Gisterochtend ook weer zo alles ontkoppeld en rijden maar! Het was een uur naar Kamloops en onderweg viel weer van alles te genieten! Nu een heel ander landschap. Weids en uitgestrekt, kale heuvels bedekt met gras, wat nu geel is, en niet al teveel bomen. Vanwege de bosbranden zijn veel stammen zwart en liggen als afgebrande luciferhoutjes tegen de hellingen aan. Beneden in het dal zoekt de rivier, de ene keer breed en dan weer smal, zijn weg. Het is ook vandaag niet druk. Je voelt als het ware de rust van de natuur, heel bijzonder! Na een uur zijn we in Kamloops waar we boodschappen doen, nog even koffie bij de Mac en om 12.30 u. Gaan we van highway 1 naar highway 5, richting Clearwater, waar we in de loop van de middag aankomen. Hier hebben we 2 nachten gepland, zodat we de tijd hebben om in ieder geval de watervallen in het park te bezoeken. Op aanraden van de luitjes die we spraken in Victoria, willen we naar camping Dutch Lake dat ligt aan het gelijknamige meer. Niet gereserveerd maar gelukkig is er nog plaats, wat een mooie plek,....fantastisch uitzicht over het meer met daarachter de bergen van Wells Grey...  

Het is een stralende dag geweest maar 's avonds koelt het snel af, 'snachts is het helder en echt koud. We hebben fijne slaapzakken en tegen de ochtend gaat zelfs de kachel automatisch aan dus gelukkig tot nu toe geen last van de kou.....

Reacties

Gerrie A couple of years ago

Weer een mooi verhaal , het eerste wat ik doe onder de koffie kijken of er nieuws is uit Canada
Ik lage Zwaluwe is de postcode loterij gevallen , gelukkig niet in mijn straat , ik had ook geen lote , dat luchte op 😂.

Wat heerlijk zon mooie camper wat een luxe .
En genieten van het uit zicht .
En heerlijk dat alles op rolletjes loop .

Een mooi schoon land ,met verre gezichten .
En geniet je ook van de sterretjes aan de hemel zal vast echt donker zijn .

Even buiten kijken hoor in de kou , dan slaap je lekker .

Wens je weer een fijne dag met mooie beelden op je met vlies .
Liefs van ons 😘😘😘😘

Corrie vdV A couple of years ago

Wat fijn dat er zulke mooie camperplaatsen zijn in Canada, dat maakt het een stuk prettiger! Geniet morgen van de watervallen, ik wacht je verslag weer af!

Ans A couple of years ago

Camperen in Canada is inderdaad heerlijk!
Fijn dat het roden met de camper steeds vertrouwder voelt.
Nog 3 weken genieten! Super!

Ronald loonen A couple of years ago

Ziet er mooi uit daar nog geen beren gezien????

Gerard / Mirjam van Dongen. A couple of years ago

Dat is heerlijk kamperen op die manier.
Lekker luxe. Geniet er maar van. Het zijn heerlijke verhalen om te lezen.
Veel reisplezier nog.

Toos A couple of years ago

Fijn dat het zo goed gaat, en van de natuur.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!