Yosemite National Park (Camping Wawona)

Door Allard & Desire - 15-09-2017 06:32

12Sep17 ons eerste nachtje in onze camper is goed bevallen. ’S Ochtends hebben we een heerlijke douche kunnen nemen op onze luxe camping/golf resort waarna we er weer tegenaan konden. Eerst nog even snel langs de supermarkt om de dingen te halen die bij de vorige supermarkt niet verkrijgbaar waren. We liepen binnen en kwam in een walhalla van verse groente en fruit, yeah! Het was volop inslaan want wie weet komen we de komende tijd niet weer een winkel met verse producten tegen.

Uiteindelijk waren we onderweg naar Yosemite National Park, deze keer reed ik zelf en gelukkig was het vandaag wat rustiger op de weg. We reden richting de Siera Nevada, nu niet meer via snelwegen, en het landschap werd steeds bergachtiger en mooier. En we beseften ons dat het alleen nog maar mooier zou worden :D De route die we zouden volgen (Route 41) was een paar dagen ervoor nog gesloten door de bosbranden die daar woede. Gelukkig was hij nu weer open en hoefden we niet een hele omweg te maken om op onze camping te komen. Onderweg was de schade van de brand goed te zien, een behoorlijk stuk van het bos was verbrand en zwart geblakerd. Uiteindelijk werd de natuur weer groen en kwamen we aan bij de ingang van het Yosemite National park, daar hebben we direct maar een nationaal parken kaart gekocht, zodat we in alle parken zo naar binnen kunnen. 

Onze camping in Yosemite was Wawona Campground, en na toch weer een stuk langer rijden dan gedacht (zo’n kolos van een camper schiet niet echt op) waren we eindelijk. Na een uitleg gehad te hebben over beren en dat je voedsel en cosmetica moet stallen in een daarvoor bestemde bear locker, mochten we naar onze plek rijden. We kwamen een prachtige camping op rijden midden in de natuur. En langs een kabbelend beekje mochten we onze camper parkeren. Eenmaal geïnstalleerd gingen we even een wandelingetje maken en zagen we de pracht van het natuur hier. We hebben heerlijk pootje gebaden in het beekje, wat heerlijk verkoelend was. Na nog een stukje verder gelopen te zijn, kwamen we in een prachtige omgeving terecht waar we hebben genoten van de rust en stilte. Wel steeds in m’n achterhoofd het verhaal, als je een beer tegenkomt, maak dan zoveel mogelijk lawaai om de beer af te schrikken en ik maar denken, alsof die beren bang zullen worden van mijn geschreeuw :p Maar desalniettemin was dit een heerlijk chill dagje en kunnen we er morgen weer tegenaan :)

Tip van de dag: als je een van rust, stilte en prachtige natuur om je heen houd, reserveer dan een plekje op Wawona Campground. Ik snap dat iedereen het liefst in de Valley wil zitten, maar vanaf deze plek is de valley met alle trails ook goed bereikbaar. 

Reacties

Grietje 15-09-2017 10:43 {{button-49271}}

Kiek mor uut veur die beern 😂😂
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan