Dag 9: Op weg naar Zion

Door Allard & Desire - A couple of years ago

17Sep17 vandaag was het weer vroeg op staan, helemaal nadat we pas laat op ons bedje lagen na een gezellig avondje Las Vegas. Eerst nog weer even een boodschapje doen, want we gaan weer richting Nationale parken waar boodschapjes doen iets prijziger is. Na de voorraad weer aangevuld te hebben gingen we weer op pad. Van Nevada gingen we via Arizona door naar Utah. Niet alleen het landschap veranderde, maar we kwamen ook weer in een andere tijdzone - een uurtje minder tijdsverschil met NL.

Door een al Canyon achtige landschap reden we richting Zion National Park. We kwamen terecht in een gezellig uitziend dorpje (Springdale), net een stukje voor de ingang van het Nationaal Park lag onze camping. We mochten onze camper neerzetten in een prachtige omgeving tussen de mooi hoge bergen. We besloten om er direct maar op uit te gaan. Ook hier kon je gebruik maken van een shuttle bus, deze brengt je naar verschillende startpunten van trails.

Na het een en ander even snel uitgezocht te hebben bij het visitors center, besloten we om de “Emeralds Pools Trail” te gaan lopen, een wandeling van 3 mijl. Je hebt de Lower, Middle en Upper Pools, wij zijn tot de Middle Pool gegaan en daarna de wandeling vervolgd richting de Grotto, een prachtig mooi pad iets hoger de bergen in. Het was al iets later in de middag waardoor er op de trail die wij liepen geen felle zon meer scheen, dit maakte de wandeling super fijn. Wat misschien dan wel een nadeel is, is dat onze foto’s toch ietsje minder zijn, doordat we niet de juiste lichtinval hebben. Maar desalnietemin was het een prachtige wandeling om te doen, zeker een aanrader voor de gene die hier ooit heen willen.

Zo maar weer vroeg op bed, dan kunnen we er morgen weer tegenaan. Dus voor nu welterusten! 

Reacties

wernand! A couple of years ago

Superleuk allemaal! En ook hele leuke foto's. Ik ben benieuwd naar de rest van de verhalen!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!