Dag 13: Page

Door Allard & Desire - A couple of years ago

21Sep17 – Vandaag was het vroeg opstaan want om 09:10 uur hadden we een tour door de Lower Antelope Canyon in het Nevajo gebied. We hadden onze wekker om 07:00 uur gezet, maar toen ik wakker werd dacht ik opeens, is de tijd niet anders in het Navajo gebied? Ik dit snel opzoeken op internet en ja hoor, het is een uur later en dat zou betekenen dat we op moesten schieten, oneee! Na enige uitzoek werk bleek dat de touroperator gewoon de tijd van Page aan hield, omdat ze te vaak gedoe hadden gehad wat betreft de tijden en mensen die te vroeg of juist te laat kwamen :p

Eenmaal daar aangekomen, moesten we ons aanmelden en tekenen, zodat zij niet verantwoordelijk zijn mocht er iets met je gebeuren, lekker Amerikaans :p We werden in groepjes verdeeld en mochten met onze tourgids richting de Canyon lopen. Daar aangekomen kwamen we terecht in een rij van mensen die aan het wachten waren totdat ze de Canyon in mochten, dit kon zeker 30 minuten duren vertelde de tourgids. Pppfff, daar stonden we dan met ons goede gedrag, denkende laten we vroeg boeken dan zijn er nog niet zoveel mensen, nou dat was mooi een vergissing dus :s In de rij raakten we aan de praat met twee dames uit Nederland (Barneveld) en een Amerikaanse dame, waarvan heel toevallig haar vriendin ook bij PRA Health Sciences had gewerkt, grappig :D Door de leuke gespreken ging het wachten snel voorbij en mochten we de Canyon in.

Via een steile trap daalden we af en daar waren we in de Lower Antelope Canyon. Wauw, wat een mooi gezicht. Door smalle paadjes, gevormd door de flash floods die door de Canyon lopen als het heel hard regent, konden we de adembenemende gekleurde, allemaal anders uitgeslepen wanden bekijken. De tourgids had van te voren van iedereen de telefoons of fototoestellen op de juiste manier ingesteld, zodat je de mooiste plaatjes kon schieten en de mooie kleuren kon vastleggen. Hier en daar kon je bepaalde vormen zien in de rotsformaties, de zogenoemde half pipe, de eagle, de vrouw (pocahontas) in de wind, de bizon en de upper chief Navajo. Om dit alles in de formaties te zien moest je soms wel even je fantasie gebruiken, maar desalniettemin was het prachtig om te zien. Wel een beetje jammer dat het zo’n grote attractie is geworden en dat je met heel veel mensen tegelijk de Canyons in gaat, gelukkig wordt er wel rekening mee gehouden dat je wel goeie foto’s kunt schieten.

Na Antelope Canyon reden we door naar Horseshoe Bend, een hoefijzervormige meander van de rivier de Colorado. Over een zandpad, waarbij we het gevoel hadden dat we naar het strand liepen, moesten we een eindje lopen om bij de Horseshoe Bend aan te komen. Normaal is dit best een pittige wandelingen, omdat het overdag behoorlijk heet is, maar vandaag stond er een stevige wind die ons wat afkoelde en de wandeling wat makkelijker maakte. Daar eenmaal aangekomen stikte het helaas van de mensen, dus wij hebben snel een foto genomen, nog heel even de omgeving bekeken en zijn snel weer terug gelopen. Op deze manier kun je helaas niet echt genieten van de natuur :(

De volgende stop was bij de Lonely Rock in Lake Powell, we wilden daar een duik gaan nemen in het water, maar helaas was er zo’n stevige wind dat je letterlijk werd gezandstraald, niet echt fijn. Dan maar terug naar de camping om daar de middag op onze campingstoeltjes naast de camper te vertoeven en uitzoeken wat we bij onze volgende stops in de Grand Canyon en Joshua Tree Park precies gaan doen :) 

Reacties

Minh A couple of years ago

Gaaf om te lezen weer! We missen jullie met met 2 dagen, (wij zijn overmorgen in Page) Haha.. veel plezier in de grand canyon!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kampeer & dineer 8 mei op Tioga's Campground. Incl. 3-gangenmenu!
Boek je plekje
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!