Dag 15: van Grand Canyon naar Palm Springs

Door Allard & Desire - A couple of years ago

23Sep17 – Brrrr wat was het koud vannacht, we moesten dicht tegen elkaar aankruipen en twee dekens over ons heen leggen, pas toen kregen we het een beetje warm. Toen we vanochtend wakker werden durfden we allebei niet uit bed te stappen zo koud was het, maar we moesten weg dus hoppa uit bed. Snel water gekookt voor een kopje koffie en een kopje thee om weer op te warmen. We merkten al snel dat het buiten in de zon warmer was dan binnen, dus besloten we om ons ontbijtje buiten te eten en ons zelf op te warmen aan de zon (nu snap ik heel goed dat hagedissen in de woestijn zich eerst moeten opwarmen aan de zon voordat ze überhaupt iets kunnen doen :p) Tijd om op pad te gaan, vandaag kijken we even aan hoe ver we komen met de camper. Ons doel is zo dicht mogelijk bij Joshua Tree Park, maar dat is dan wel een dagje rijden ongeveer 6 uur.

Via de beroemde Route 66 kwamen we aan in Needles, de plek waar we in eerste instantie wilden verblijven. Hier gingen we lunchen en even met elkaar overleggen of we nog verder wilden rijden. Ik reed vandaag en eigenlijk zag ik het nog wel zitten om verder te rijden, dus moesten we eerst een camping zien te vinden dicht bij Joshua Tree Park. Met de KOA app erbij (camping app) hadden we snel een camping gevonden en direct maar online geboekt, nou moesten we wel verder rijden :) Goeie tip voor mensen die nog met de camper gaan reizen, download de KOA app en de Good Sam app, dan kun je te allen tijde via de app nog een camping zoeken/boeken (mits je internet hebt, wat tijdens een rondje langs de nationale parken nogal eens tegen kan vallen..).

De rit tot Needles was voornamelijk over de snelweg en de omgeving was eigenlijk voor het eerst niet zo indrukwekkend. We lieten na de Grand Canyon snel de bossen achter ons en de omgeving werd steeds woestijnachtiger. De rit van Needles naar de camping bij Joshua Three ging vervolgens echt dwars door de woestijn. Een enorme bak niemandsland, zonder enig teken van leven, met gigantisch lange rechte wegen, waarbij we vaak de enige auto in de wijde omtrek waren. Geen autopech krijgen hier.. :p Het was een behoorlijk saaie en vooral lange rit, met als klein hoogtepuntje een kleine zandhoos redelijk vlak bij de auto.

We arriveerden rond 18:00 uur bij de camping, de receptie was al dicht, maar ze hadden voor ons een envelop met gegevens achter gelaten. Op deze manier konden we ons zelf binnen laten en naar onze plek toe rijden, het is dan de bedoeling dat je de volgende dag in de ochtend nog de betaling doet. Net als de “first come, first serve” campings vind ik het mooi om te zien dat hier alles nog op goed vertrouwen gaat en dat dit dus blijkbaar ook altijd goed gaat :)

Nadat Allard weer een overheerlijke pasta had klaar gemaakt hebben we nog even lekker gezwommen en in de hottub gezetten om na een lange reis dag toch nog een beetje te relaxen :)

Reacties

Evert A couple of years ago

Leuk om jullie avontuur te lezen. Zie het bijna allemaal voor me. Zeker de natuur in de parken is adembenemend. Geniet er van, op foto’s komt het bijna niet tot gaat recht.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!