Dag 16: Joshua Tree Park

Door Allard & Desire - A couple of years ago

24Sep17 – Vandaag zijn we richting Joshua Tree Park gereden. We hadden van te voren bedacht dat we naar de Hidden Valley zouden gaan om daar een trail van 1.6 mijl te gaan lopen. Een korte wandeling dit keer, omdat we na Joshua Tree Park richting Palmdale wilden rijden of in ieder geval alvast een stukje richting de kust.

Toen we Joshua Tree Park binnen reden waren we weer zeer verwonderd wat West-Amerika ons allemaal te bieden heeft. Alweer een ander landschap dan wat we tot nu toe gezien hebben, prachtig. Een droge woestijnachtige omgeving met opeengestapelde granieten rotsblokken en vele Joshua Trees en cactussen.  We kwamen redelijk op tijd aan bij Hidden Valley en konden dus in alle rust de trail gaan wandelen voordat er weer volle bussen met toeristen uitgeladen zouden worden. Ik snap nog steeds niet dat er mensen zijn die dit leuk vinden, maarja ieder z’n ding :p

De Hidden Valley is - de naam zegt het al - een verborgen vallei. Naar het schijnt verstopten zich hier vroeger veedieven. Daar rond lopende konden we ons dit goed voorstellen, de vallei wordt namelijk omringd door de hoge opeengestapelde granieten rotsblokken en van buiten af weet je niet wat er zich hier binnen afspeelt, we zagen het allemaal helemaal voor ons :) Tijdens de wandeling kwam ik  een aantal hagedisjes tegen die zich inderdaad eerst op moest warmen aan de zon, net als wij gisteren :p Naast de hagedissen kwam ik ook nog een kever tegen die na mijn inzien het zelfde aan het doen was, aangezien de pose waarin hij stond, hihi.

Stiekem hadden we gehoopt om nog een Joshua Tree tegen te komen met “wel een beetje luguber” lijkjes van hagedisjes en muisjes gespiesd aan de naalden van de plant. Wij zijn namelijk liefhebbers van de BBC series (BBC life, earth etc.) en hadden een keer gezien dat er een vogeltje is die zijn prooi aan deze bomen spiest en ze dan kan opeten, dit leek ons wel leuk om in het echt te zien, maar helaas.

Nadat we de trail hadden uitgelopen gingen we weer even op internet opzoeken op welke camping we vannacht zouden kunnen overnachten. We kwamen uit op “The Californian RV Resort” in Acton, een plaatsje naast Palmdale op zo’n 3 uurtjes rijden. Daar eenmaal aangekomen was het nog eventjes zoeken, maar na de ingang gevonden te hebben moesten we de beveiliging bellen die voor ons de poort zou openen. We werden netjes naar ons plekje geëscorteerd, waarna we de camper aan het stroom en water konden aansluiten en zo deze avond uit konden zoeken wat we willen zien aan de west kust (High way one), onze volgende bestemming. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!