Dag 17: van Acton naar Refugio State Beach (Highway one)

Door Allard & Desire - A couple of years ago

25Sep17 – Vandaag begonnen we aan het laatste onderdeel van onze reis, de kustroute van LA naar San Francisco, op naar de zee en het strand! Gisteravond hadden we geprobeerd om alvast een aantal campings te regelen langs de kust, maar helaas kon dit allemaal niet via internet en moesten we vanochtend een aantal belletjes plegen. We kregen te horen dat we de campings waar we heen wilden niet konden boeken en gewoon op de bonnefooi langs moesten rijden om te kijken of er nog plek was. Dit is goed te doen, maar we wilden wel een back-up plan hebben dus hebben we ook nog even een check gedaan bij een andere camping om te kijken of ze daar genoeg plekken vrij hadden. We zitten in de goede tijd van het jaar waardoor de meeste campings over het algemeen niet helemaal volgeboekt zijn, ook de campings die normaal in de zomer wel vol zitten.

We besloten om richting camping Refugio State Beach te rijden, omdat we daar goede verhalen over hadden gelezen. Op de weg er naar toe kwamen we langs Santa Barbara. Na wat overleg of we het stadje wel of niet even aan zouden doen, doordat parkeren met een camper gewoon wat lastig is in de stadjes, besloten we om het toch wel te doen. We zijn er nu dus willen we het wel zien, ongeacht of het lastig rijden/parkeren is. We reden het stadje in en ik merkte direct dat de wegen wel heel smal waren, misschien iets te smal voor een camper van 8 feet breed, ppfff goed opletten dat ik geen geparkeerde auto’s zou schampen. Zonder kleerscheuren bereikten we de parkeerplaats bij de Santa Barbara Mission, we hadden van te voren namelijk even opgezocht wat de beste plek was om te parkeren met een camper. Goede tip dus voor de mensen die hier nog heen gaan met een camper of met de auto kan natuurlijk ook :) Wat wel goed is om te weten is dat het nog wel 1.6 mijl lopen is vanaf de parkeerplaats naar downtown Santa Barbara. Vanaf State St. kan je overigens met de Downtown & Waterfront shuttle busjes verder rijden naar de kust, mocht je daar heen willen.

Wij zijn dus lopend richting downtown gegaan :), we kwamen langs mooie huizen en we hadden het gevoel dat het een erg vreedzaam stadje is. We bezochten de Santa Barbara County Courthouse, dit is een prachtig in Spaanse stijl gebouwd rechtsgebouw, wat nog steeds in gebruik is. Daarna zijn we de binnenstad in gelopen waar een ontzettend fijne relaxte lay-back sfeer hangt. Hier hebben we een ijsje gekocht en zijn we lekker even op een bankje gaan zitten om heerlijk te genieten van alles om ons heen. Daarna moesten we helaas weer terug naar de auto, omdat we voor 17:00 uur bij de camping moesten zijn. Tip als je nog gaat, neem de tijd in Santa Barbara want het is echt een heerlijk stadje om een aantal uurtjes te vertoeven.

Toen we bij de camping Refugio State Beach aankwamen werden we verwelkomd door een vriendelijke ranger die we volgens mij wekte uit zijn middag slaapje :p Hij bracht ons het goede nieuws dat er nog plekken vrij waren en dat we zelf een plekje uit konden gaan zoeken. Maar omdat we de dag er voor al hadden bekeken waar we graag wilden gaan staan, konden we direct alles regelen en naar ons plekje toe rijden. We reden een leuke camping op die direct aan zee ligt, yeah eindelijk weer water :D Nadat we de camper hadden geparkeerd, hebben we onze campingstoeltjes gepakt en zijn we direct richting het strand gelopen. Hier hebben we heerlijk de rest van de middag genoten van de zon, de zee (ijskoud :p) en het strand. Nadat we de zonsondergang hadden we bekeken zijn we naar onze camper gegaan om te eten en een rustig avondje bij de camper te hebben. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!