Dag 19: Highway One

Door Allard & Desire - A couple of years ago

27Sep17 – Vandaag gingen we verder met onze tour langs de Highway One. Helaas lag een groot gedeelte van de Highway One er nog uit. Dit komt doordat een modderstroom door de hevige regen begin februari de Pfeiffer Canyon Bridge heeft vernield en ze nu bezig zijn om een compleet nieuwe brug te bouwen. We zijn nu door het binnenland naar Monterey gereden en vanaf daar zijn we de Highway One op gegaan richting Big Sur, zodat we in ieder geval een deel van de prachtige kustroute kunnen afleggen. Eenmaal daar moet je dan weer keren om dezelfde weg terug te gaan. Op zich helemaal geen straf, de route is prachtig om te rijden. Maar het is wel erg jammer dat we de hele highway One niet konden rijden. Goede reden om nog weer eens terug te komen :)

Onderweg reden we met de camper langs de prachtige kustlijn van California, hier en daar zijn we even gestopt om de prachtige natuur en zee te aanschouwen, wat is het hier mooi zeg. Volgende keer lijkt het ons wel beter om met een auto de Highway One te rijden, gewoonweg omdat je dan toch sneller ergens een stop kan maken, er is namelijk niet altijd plek voor een grote camper van 25 feet.

Toen we bij Big Sur aankwamen hebben we besloten om een restaurantje te zoeken waar we even een hapje konden gaan eten. Eerst reden we langs een stukje waar ontzettend veel auto’s stonden, gelukkig waren we te veel in discussie en reden we hierbij langs. Uiteindelijk kwamen we op een stukje waar het iets rustiger was, daar zijn we uitgestapt en opzoek gegaan naar een restaurantje. We kwamen aan bij de Big Sur Roadhouse, na door het restaurant gelopen te hebben kwam je terecht op een terrasje midden in de natuur lekker idyllisch met op de achtergrond wat blues muziek. Hier hebben we heerlijk genoten van een broodje hamburger, frietjes en een colaatje ook lekker idyllisch :p hihi.

Na weer een dag heerlijk genoten te hebben gingen we richting onze camping Santa Cruz/Monterey Bay KOA, hier zullen we onze laatste twee nachtjes verblijven. 

Reacties

Grietje A couple of years ago

Toppie al die prachtige foto s , geniet van jullie laatste 2 dagen en alvast goede terug reis, aan alles komt en einde😘😘😎
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!