dag 4 Door Manning Park

Door onze vakantie door West Canada - 13-09-2017 05:05

Na een redelijke nachtrust, de jetlag is nog niet helemaal over, staat vandaag Manning Park op het programma. We vertrekken, na de dubbel check van de luiken, ramen, spullen vast en alles rond de camper verwijdert om half 9. Het is druk op Highway 1, maar dat hadden we gedurende de nacht ook al gehoord. Maar naar mate we verder van Vancouver af rijden, wordt het rustiger op de weg en verandert het landschap. Heel veel inmense naaldbomen vormen de omgeving op hoge bergtoppen. De camper heeft er geen moeite mee en zoemt er tegen op.

Bij het plaatsje Hope stoppen we om de rest van de boodschappen te doen en de voorraad aan te vullen. Wat een verschil met gister. Geen haast en gewoon alle tijd om rustig alles in te slaan. Op de parkeerplaats zetten we gelijk koffie. Ook dat kan in een camper wink.

Dan rijden we verder richting Manning Park, dit is het landschap wat we hadden verwacht in Canada en waar we voor zijn gekomen. Bij het Manningpark resort maken we de klim naar het uitzichtpunt. Adembenemend! En wat leuk om hier brutale chipmunks en squirls aan onze voeten te zien.

We willen verder naar de Cascade lookout maar helaas blijkt de weg over te gaan in een gravelroad. We mogen niet met de camper op de gravelroads dus zodra het mogelijk is keren we om.

We vervolgen de highway 3 richting Princeton en stoppen op een mooie parkeerplaats om heerlijk te lunchen in de camper. Ook stoppen we bij Lightning Lake. Bij Beaver pont maken we een kleine wandeling naar het meer en worden verrast door een aantal mooie vogels. Helaas zijn de bevers niet te vinden.

Het wordt tijd om de camping op te zoeken dus gaan we verder. En dan in een split second zien we langs de rivier onze eerste zwarte beer!!!!!!

Helaas kunnen we niet stoppen voor een foto, maar onze dag is meer dan goed!

De camping River Edge campground is klein en niet heel bijzonder, de website had iets meer beloofd. Maar er is plek en we staan aan de rivier. Hier moeten 's avond herten in lopen, maar wij hebben ze helaas niet gezien.

Morgen trekken we richting Kelowna.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan