Dag 10 Jasper en Maligne lake

Door onze vakantie door West Canada - 22-09-2017 02:07

Vandaag besluiten we rustig aan te doen en te beginnen met een aantal noodzakelijke dingen. We rijden naar Jasper en zijn de camping nog niet af of we zien langs de kant van de weg een Kariboo. We stoppen voor een foto maar helaas stop achter ons ook een camper waardoor de Kariboo schrikt en wegloopt.

 

We rijden door naar Jasper om te tanken. Nadat zowel de benzine als het gas is bijgevuld willen wat winkeletjes bekijken, maar helaas begint het steeds harder te regenen. Zo winkelen is niet echt leuk, dus besluiten we om dan maar de boodschappen te doen en  onze voorraad aan te vullen.

 

Nadat we alles hebben ingeslagen, rijden we richting Maligne lake. Allereerst stoppen we bij Medicine lake, een meer dat voor een deel droog ligt en duidelijk last heeft gehad van enorme bosbranden, een luguber gezicht. Je zou je kunnen voorstellen dat deze omgeving heel goed zo passen bij een scene van Lord of de rings.

 

Dan door naar het meer zelf, onderweg gaat de regen over in sneeuw. Hoe snel is dan de overgang van heerlijke zonnige dagen naar regen en sneeuw en dus ook kou.

 

Door de sneeuw lijkt Lake Maligne klein, maar dan is het zeker niet. We wandelen naar het uitzichtpunt, maar helaas is er door mist en sneeuw niet ver te kijken. Maar ondanks dat blijft het er prachtig en mystiek.

 

We rijden terug en stoppen langs de rivier om te lunchen. Een prachtig plekje aan het water even voor ons tweetjes.

 

Na de lunch rijden we terug naar Maligne canyon waar op de heenweg het parkeerterrein vol was. Nu hebben we meer geluk . We stappen uit en volgen het wandelpad naar de canyon, waar de rivier door enorme kloven raast en waar diverse bruggen over de kloof zijn gemaakt om dit natuurschoon te bewonderen. Het doet ons erg denken aan de kloof die we een paar jaar geleden in Zwitserland zagen. Langzaam komt het zonnetje ook weer te voorschijn. Heerlijk!

 

Inmiddels is het alweer bijna 5 uur, tijd om terug te gaan naar de camping. Het was weer een prachtige dag ondanks de sneeuw.

 

Morgen weer verder naar het volgende park Wellsgray National park.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan