Dag 11 van Jasper naar Wells Gray NP

Door onze vakantie door West Canada - 22-09-2017 02:09

Vannacht alweer nachtvorst, deze hadden we opnieuw niet verwacht. Gelukkig wel goed geslapen. We vertrekken van Waipiti campground en worden direct verrast door de Kariboo, waarschijnlijk dezelfde als gister. Wat geluk. Deze keer ligt goed voorbereid de camera al klaar dus nu kunnen we hem vastleggen voor onze "toekomstige kleinkinderen."

 

We rijden verder en volgen de 16 door Mount Robson Park. Ook hier weer prachtige natuur.Bij Mnt Robson infopunt stoppen we. Zullen we gaan wandelen? Eigenlijk hebben we allebei niet echt veel trek, het is ook nog wat fris en omdat de klok weer een uur terug is gegaan hebben we extra tijd. We gaan niet wandelen maar op zoek naar een rustiger plekje om even koffie te zetten. Een paar kilometer verder vinden deze heerlijke plek! We zijn helemaal alleen op de picknickplek.

De koffie met muffin smaken prima.

 

We gaan weer verder en zien langs weg borden van een beersafari in blue river. We hebben nog maar één beer gezien dus eigenlijk mogen we deze kans niet voorbij laten gaan! Zullen we? We nemen in ieder geval de afslag en kijken wat het moet kosten. We zijn tenslotte Nederlanders. 100 canadesche dollars per persoon, niet echt een koopje. Maar we doen het!

 

Als we klaar staan met onze zwemvesten aan, worden we aangesproken, hallo ken je ons nog?

 

Hoe is het mogelijk? Het echtpaar dat samen met ons de uitleg kreeg over de camper en ook via Tiogatours had geboekt, hebben net de safari gehad. En wel vier beren gezien. Fantastisch vonden ze het! En wat een toeval dat we elkaar hier tegen komen, want zij zijn gestart op Vancouver island.

 

Dan mogen we aan boord van de fluisterkano. Twee kano's aan elkaar vast met een elektrische motor die nauwelijks geluid maakt.

Het eerste kwartier….. geen beren! Maar dan na 20 minuten ziet de gids een beer! Hoe is het mogelijk dat hij zover weg de beer heeft gespot. We varen voorzichtig dichterbij en kunnen van zo'n 50 meter de beer prima volgen en fotograferen. Wat een belevenis! Hier zijn we voor gekomen.

 

Na een kwartier varen we verder en nog geen 200 meter verderop zien we een beer op het strand. Een groot mannetje! Veel groter dan de eerste beer. Wat geweldig dat we van zo dichtbij ook deze beer kunnen volgen en fotograferen. Dan is het uur al ruim om en gaan we terug. De gids sluit af met uitleg over het leven van beren in deze streek. Die leven van de wilde bessen die hier ruimschoots groeien, in tegenstelling tot de beren aan de kust die met name zalm eten. Daarom zijn er hier zoveel en kan men  safari's organiseren.

 

Wij krijgen de glimlach niet meer van ons gezicht! Wat een prachtige onderbreking van de reis naar Wells Gray NP.

 

Maar we zijn er nog niet en gaan dus weer verder richting de camping die we hebben uitgezocht, Helmcken Falls lodge campsite.
In Clearwater aangekomen nemen de we de weg naar Well Gray NP. Aan deze weg moet de camping liggen, alleen blijkt de navigatie te stoppen op een plek waar geen camping is. Wat nu? Toch maar even verder want de nummering loopt op. En jawel, na zo'n 10 kilometer ligt de camping. Een kleine camping met een paardenranch, lodges en een restaurant.

Ik denk dat we vanavond maar eens uit eten gaan!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan