Dag 13 van Wells Gray NP naar Hat Creek Ranch

Door onze vakantie door West Canada - 22-09-2017 02:14

Vandaag stond een lange reis gepland naar Whistler, maar 460 kilometer op één dag vinden we teveel van het goed dus kiezen we voor een tussenstop. We besluiten om te stoppen bij Hat Creek Ranch een historisch museum waar wordt getoond hoe men vroeger leefde op een ranch en hoe de Indianen leefden.

Hierbij is ook een camping.

 

Onderweg komen we opnieuw langs een wisselend landschap. Even voorbij Clearwater volgen we voor lange tijd de rivier. Aan de over zien we een eagle zitten, helaas kunnen we niet stoppen voor een foto. Verder richting Kamloops wordt het landschap glooiender en zien we veel meer huizen en ranches. Bij Kamloops is een groot meer, waar we stoppen voor de lunch.

Voorbij Kamloops wordt het landschap droger en door. Het begint eruit te zien als een dessert. Geel gras en rood gesteente.

We komen zelfs voorbij een heus rodeo terrein en een spooktown.

 

Dan we bereiken we Cache Creek waar we tanken, onze vuilwatertanks legen en het water weer aanvullen. 10 kilometer ten noorden van Cache Creek ligt Hat Creek Ranch, we krijgen een mooi plekje op de camping. Tijd voor koffie met natuurlijk een muffin.

Dan op pad naar de ranch. We bekijken de smid, het oude huis wat is ingericht als een hotel en rijden in een heuse postkoets over het terrein.

In de keuken van het huis worden "boffers" gebakken, bijna zoals wij ze thuis ook kennen.

Opmerkelijk hoeveel van de inrichting en gebruiksvoorwerpen hetzelfde zijn als bij ons.

 

Na ons prima te hebben vermaakt gaan we terug naar de camper. Morgen weer verder en hopenlijk net zulk mooi weer als vandaag.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan