dag 14 van Hat Creek Ranch naar Squamish

Door onze vakantie door West Canada - 23-09-2017 05:01

We hebben heerlijk geslapen bij Hat Creek Ranch, het is wel koud geweest vannacht maar het heeft niet gevroren en de kachel van de camper maakt het snel lekker warm in de camper. We ontbijten rustig, want omdat we de lange reisdag hebben opgesplitst hoeven we vandaag maar iets meer dan 200 kilometer te rijden.

We rijden de camping af en direct verandert het landschap van desert naar groen. Het is te vergelijken met het landschap van Manning Park, erg mooi. Al snel zien we langs de weg bij het spoor een Mule deer, en verderop in de wei staan er nog meer. Maar die bij het spoor is prachtig om foto's van te maken. Zo, dat is het eerste wild van vandaag. We rijden verder en zeggen ieder kwartier wel tegen elkaar, wat is het hier toch mooi! De natuur blijft ons ieder keer verrassen.

We komen langs Fraser cove een prachtige kloof waar de rivier doorheen stroomt. Verderop langs Anderson Lake een prachtig meer.

Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat dit stuk de moeite waard zou zijn, maar we zijn wederom blij dat we voor dit gedeelte twee dagen uittrekken in plaats van één. We kunnen rustig aan doen, stoppen voor koffie en lunch. Deze weg rijdt ook niet echt snel vanwege de vele bochten en de vele klimmen en afdalingen die maken dat je vaak maar 60 kilometer per uur kunt.

Vlak voor Pemberton ziet Cees langs de rivier een beer, we stoppen iets verderop maar helaas kunnen we van daar de beer niet zien. Jammer geen foto, maar ook deze beer kunnen we bijschrijven.

Ons doel is Whistler, camping Riverside. Daar hebben ze wasmachines en aangezien het ondergoed nu allemaal gebruikt is, moet er echt gewassen worden. Iets tegen twee uur komen we aan en willen een plekje reserveren. Als ik vraag naar de laundry geeft men aan dat deze gesloten is wegens vervanging van de wasmachines. Dat is een tegenvaller, want er moet toch echt gewassen worden. We besluiten daarom toch maar door te rijden naar Squamish daar is ook een camping met wasmachines, camping Eagle Vista RV resort. Drie kwartier later komen we daar aan.

Deze camping is een flink stuk goedkoper en heeft full hookup en een prima laundry. Gezellig is anders maar we doen het er mee. Wifi en douches zijn gelukkig prima voor elkaar.

Binnen anderhalf uur is de was schoon en ook weer droog! Heerlijk, nu kunnen we er de rest van de vakantie weer tegen.

Terwijl we genieten van een drankje en zoutje, komt de overbuurman, een Canadees uit Toronto, een praatje maken. Hij blijkt in zijn eentje een rondreis te doen. Zijn vrouw is overleden aan kanker dus hij heeft zijn huis verkocht, een "kleine" caravan gekocht en is al anderhalf jaar onderweg. Hij wil in twee jaar tijd heel Amerika en Canada ontdekken. Hij stuurt zijn 4 kleinkinderen elke twee weken ieder een kaartje van de plaats waar hij is met een persoonlijk bericht.

Nu moeten we bekijken wat we morgen gaan doen. Terug richting Whistler en daar verder kijken of de oversteek al maken naar Vancouver eiland.

We besluiten om het laatste te doen. Morgen eerst nog wat inkopen doen en tanken en dan door naar de boot.

Wildscore vandaag: 1 beer en meerdere Mule deers.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan