Dag 17 van Campbell river naar Ucluelet

Door onze vakantie door West Canada - 28-09-2017 05:53

Het heeft vannacht de hele nacht geregend. We hebben dus niet echt goed geslapen. Maar wij zijn blij voor de Canadezen want volgens de dame van de Walmart hebben de Canadezen de regen hard nodig. We mopperen dus maar niet!

 

Vandaag gaan we richting Pacific Rim National park. We hebben een camping uitgezocht tussen Ucluelet en Tofino.

We zijn Campbell river nog niet uit of we zien bij iemand in de voortuin, drie hertjes lopen. Wat een een bijzondere plaats, daar verwacht je ze zeker niet.

Dan doen we nog wat boodschappen bij de Walmart en gaan dan via de 19 A door richting Nanaimo en volgen bij Qualicum Beach de 4 naar Tofino.

Langs kustweg zien we helaas maar weinig zee. Het valt ons op dat de huizen langs deze weg of prachtig of heel shabby zijn. Blijkbaar is er een groot verschil in welvaart. We stoppen aan de kust met zicht op zee voor een kop koffie.

 

 

Het regent nog steeds en dat blijken de herten in dit gebied heerlijk te vinden, we zien wel drie keer herten langs de weg lopen die blijkbaar hun vacht eens even flink willen opfrissen.

Highway 4 is op grote stukken vooral richting de kust heel hobbelig, bochtig en smal.

Soms lijkt het of de camper in stukken scheurt, terwijl we met een gangetje van 30 tot max 50 kilometer per uur gaan.  We stoppen langs deze weg bij Sproat Lake voor de lunch. Omdat het niet duidelijk staat aangegeven waar de picknick plaatsen zijn belanden we op de campground, die overigens niet verkeerd uitziet. Deze national park campgrounds zonder voorzieningen kom je heel veel tegen in Canada.

Vooral dichterbij de kust wordt het gebied waar we doorrijden steeds mooier, maar omdat het flink regent heeft het geen zin om te stoppen voor wat mooie foto's. Dat moet dan maar op de terugweg.

 

Tegen drie uur komen we aan bij  Surf junction campground. Hier hebben ze een sauna en een hot tub. Morgen maar eens uitproberen.

Als het later op de middag droog is lopen we vanuit de camping nog even naar het visitor centre van het Pacific rim park, en laten ons nog even informeren over de trails die we kunnen lopen.

Dat gaan we morgen doen. Ook hier weer een overload aan waarschuwingen voor beren en wolven. Waarom zien wij ze dan niet?

Misschien morgen?

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan