Yosemite

Door Joke - 21-09-2017 08:20

Hallo thuisblijvers, 

In Nederland 17 graden, mist en regen. Hier 27 graden, blauwe luchten en droog(te). Sorry,  maar het is even niet anders. Gisteren met een lijnbus vanaf de camping naar het Yosemite (uitspraak: Jossemmittie en de klemtoon op de 2e lettergreep) N.P. geweest.Inhet park zelf rijden de hele dag hop-on/hop-of bussen in het rond. Eenfabelachtige natuur op hoogte, met ruige rotspartijen en mooie wandelroutes naar watervallen en meertjes tussen honderden metershoge rotswanden. De drukte van het hoogseizoen is voorbij, maar toch is het overal nog bedrijvig. Onze camping is kennelijk behoorlijk populair, want die loopt iedere avond toch weer helemaal vol. We hebben al heel veel aardige mensen, waaronder ook veel Amerikanen, ontmoet. Joke had vannacht en vandaag de fysieke weerslag van de vliegreis en de geaccidenteerdeerste wandelingen. Pijn in de onderrug en uitstraling naar de benen (auw, auw,auw). Vanmorgen eerst naar de emergency van het ziekenhuis geweest. Na 3,5 uur een recept mee voor pijnstillers en spierverslappers. Op de rekening kregen we 50% korting door met de Visa-kaart te betalen?!?! Zo gaat dat kennelijk in de VS. Daarna de medicijnen opgehaald, nog heerlijk geluncht en in het stralende zonnetje wat rondgelopen in het toeristische Mariposa. Het avondmaal bestond vandaag uit pancakes, die tortilla's blijken te zijn (jammie, jammie). Wat een verwennerij. Ook met rijkelijk stroop waren ze niet weg te kauwen. Gevolgd door smakelijke broodjes hotdog. Morgen gaan we weer rijden, via de prachtige Tioga Road naar Lone Pine in het dal achter het Yosemite N.P. en op weg naar Death Vallen en LasVegas. Wees zullen proberen wat foto's bij te sluiten en hopen dat jullie in het kille Nederland, iets meekrijgen van de warmte, middels dit verhaal.

Groetjes Joke en Roel

Reacties

An en Hrenk 21-09-2017 09:06 {{button-49564}}

Dat is al een goed begin van een mooie reis,fijn dat het weer ook meezit ,dus dat gaat weer een fijne trip worden
Leuk om zo te weten wat jullie allemaal uitspoken.hoe is de camper?? Is de lengte beter als de vorige camper ,hier alles z'n gangetje Henk zet net de koffie aan als die op is ga ik de ramen beneden even schoonmaken,door de regen zijn ze weer smotsig ,maar je geloof,t het niet maar nu is het echt zonnig en dat blijft voorlopig zo dus misschien in de middag een uurtje in de tuin doorbrengen.
Nog heel veel plezier en geniet van elk moment lieve groetjes van ons

nettie 21-09-2017 09:11 {{button-49565}}

goedemorgen fijn dat jullie mooi weer hebben en mooie uitstapjes.sneu dat joke pijn heeft,hopelijk gaaat het snel over gr nettie.

Loes 21-09-2017 10:25 {{button-49572}}

Heel veel beterschap voor Joke gewenst! Geweldig wat jullie nu al zien aan natuur! Hier idd prachtig weer en het wordt ca. 19 graden de komende dagen blijft dat zo. Dus geen medelijden met ons hoor! Groetjes en geniet ze :-)

Petra Degenaar 21-09-2017 12:24 {{button-49578}}

We zijn er ook geweest, prachtig! Geniet ervan. Groetjes uit Toscane (ook heerlijk warm😎☀️)

Simone 21-09-2017 13:05 {{button-49580}}

Wat vervelend dat Joke zo'n pijn heeft. Ik hoop dat het snel beter wordt, zodat ze weer volop kan genieten van al het moois wat jullie onderweg tegenkomen. Ik vind het heel leuk om jullie reis te volgen.
Veel plezier en geniet er samen van.🍀

Marcella Bierdrager 21-09-2017 13:05 {{button-49581}}

Hier gelukkig nu ook weer een beetje zon 😊
Wel kl... dat Joke zo een pijn heeft .. vreselijk ... hoop dat de pijnstillers snel en goed werken 👍
Maar gelukkig kunnen jullie evengoed lekker genieten. Goede reis verder ! xx

Ko en Riny 21-09-2017 19:14 {{button-49590}}

Lieve globetrotters
We hopen dat Joke weer gauw wat opknapt want dat kunnen we natuurlijk niet gebruiken
Een flinke massage van Roel zal ook goed doen.
Veel kijk plezier onderweg ,wij volgen jullie op de voet
We kijken uit naar de foto's die jullie gaan maken
Groetjes van ons

RIA 21-09-2017 19:18 {{button-49591}}

Hallo Joke en Roel,
Lekker genieten ondanks je ongemak Joke
Hopelijk gauw wat beter,wij denken aan jullie.
De groeten Bart en Ria.

Ingmar 22-09-2017 22:51 {{button-49631}}

hoi,

Heb je ma nu al aan de drugs? Gekke amerikanen. Goed te horen dat jullie gezond eten, toch belangrijk op zo'n reis he. Hier gaat alles goed, morgen housewarming :)

Benieuwd naar de volgende rit

Ingmar Kappers

P.S
Hebben ze in amerika ook spatiebalken? Het leest wat lang zo zonder alineas :)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan