De Tioga-pas en Death Valley

Door Joke - 23-09-2017 02:43

Hallo allemaal,

Ten eerste willen we jullie bedanken voor alle lieve reacties en An,....de camper is oké, alleen krijgt Joke iedere avond "een kontje", want de instap van het bed is ongeveer 1.20 m hoog. De klachten van Joke zijn met de medicijnen gelukkig aanmerkelijk verbeterd.

Gisteren zijn wel na een goede nachtrust vertrokken uit Mariposa richting de Tioga-pas. Toen we

d bij de Tioga Road aankwamen stond er na een aantal km.al dat de pas was gesloten zonder opgaaf van reden. Toen we bij de toegangspoortjes kwamen bleken ze op de pas (ca. 3300 meter hoog) bezig met het ruimen van de hevige sneeuwval van de afgelopen nacht. Waarschijnlijk zou hij in de loop van de middag weer opengaan, maar iedereen reed door.Wij moesten tenslotte nog zo'niet 350 km verder, of helemaal terug en om hè totale gebergte heen, wat nog veel verder zou zijn. Van de andere kant kwamen wel auto's en campers met een pak sneeuw op het dak. Er stond een snijdend koude wind maar het zonnetje scheen volop. Toch nog even getankt in alle drukte, want je weet het maar nooit. De weg was inmiddels sneeuwvrij (gemaakt), maar het pak naast de weg, op de bomen en op de bergtoppen werd steeds dikker. Kennelijk was de weg, zo rond 11.30 uur, weer vrijgegeven en konden we weliswaar voorzichtig doorrijden, maar mensen wat een mooie idyllische plaatjes, vergezichten en staalblauwe meertjes. Om12.45 uur waren we weer beneden aan de andere kant in de vallei. Ook de vallei tussen de oostkant vande bergen waarin Yosemite ligt en de bergketen waarin Death Valley ligt is behoorlijk bovendek zeespiegel enalle bergtoppen links en rechts van de weg waren besneeuwd, terwijl lucht strak blauw was. Weer waren we op tijd de camping in Lone Pine, een echte snelwegcamping,met beperkte faciliteiten, maar wij hebben onze eigen hut.Er stond trouwens nog steeds een bizar koude wind, die het prairiegras over de camping joeg. Pas laat in de   avondging die liggen en wij ook. Wel hebben we kunnen genieten van de mooie sterrenhemel.

Vanochtend weer op tijd uit de klamme Lappen.  't was nog steenkoud, maar een stralende hemel en een gratis ontbijt (koffie en/of thee met scones) maken veel goed. Om ca. 9.00 uur zijn wel vertrokken voor de rit door Death Valley naar Las Vegas waar we nu voor een nachtje staan. Death Valley was een belevenis van desolaat landschapsschoon, met daar tussenin steeds  weer stijgen naar ca. 11.500 Meter en dalen naar zeeniveau in een wonderlijk landschap. Onderweg nog vier coyoties gezien.De foto's blijven weer jullie verschuldigd, want we krijgen ze niet in het systeem ondanks het feit dat we ze met hetzelfde tablet maken als  waarmee we deze website maken.

Na een laatste hectisch laatste deel van de rit naar de oostkant van Las Vegas staan we nu op de KOA-camping, vanwaar we vanavond met een shuttlebus naar The Strip gaan, maar daarover berichten we de volgende keer

Het ga jullie goed in het mistige (ja we volgen het weerbericht) Nederland.

Joke en Roel.

Reacties

Marcella Bierdrager 23-09-2017 02:55 {{button-49634}}

haha ... hier gelukkig geen mist 😉.
wel heel leuk hoor .. jullie verhalen ... maar ik dacht dat jullie lekker in de zon zaten ... lees ik dat alles onder de sneeuw zit en dat het koud is 😲 ..
doe maar wel voorzichtig !!
maar zo te lezen genieten jullie tenminste wel !!
En gelukkig slaan de medicijnen aan bij Joke !! 😉
goede reis verder en tot het volgend verhaal !
grtjs de overbuurtjes 😊

Paula 23-09-2017 08:21 {{button-49637}}

Hallo joki en roel.
Jullie zijn nog betrekkelijk kort weg en als ik dan jullie ervaringen lees dan hebben jullie al heel wat bijzondere dagen gehad. Veel moois al gezien. Super leuk voor jullie. Gelukkig voor joki dat het alles weer om in. Geniet weer. Liefs en dikke kus.

Loes 23-09-2017 09:11 {{button-49641}}

Haha...... geen mist gezien in Hoorn :-) Wel prachtig weer overdag en de nachten koud, dan slapen we weer goed.
Wat een mooie gebieden rijden jullie door en zo bijzonder van 28 graden naar de snijdende vrieskou. Op de Strip zal het er wel weer warmpjes aan toe gegaan zijn..... nog gegokt?
Fijn dat Joke zich weer beter voelt, blij om.
Fijne dag weer groetjes uit Hoorn

nettie 23-09-2017 11:34 {{button-49648}}

Blij dat het goed met jullie gaat. En veel mooie dingen zien. En warm en koud. Dus toch een wollen onderbroek aan doen 😉 en pyama haha. Nog veel plezier en genieten.gr nettie en Freddie we zijn een weekend in duitsland bij Freddie.

Hans en Nanda 23-09-2017 11:37 {{button-49649}}

Jullie doen heel veel mooie ervaringen op
. Ik heb bewondering voor jullie als ik lees dat jullie onder soms moeilijke omstandigheden moeten rijden. Geniet er maar van en doe voorzichtig.
Wij gaan 30 sept. naar Gran canaria voor 2 weken.
Groetjes

Petra Degenaar 23-09-2017 12:08 {{button-49650}}

Bijzondere belevenissen zo met het weer en een landschap van extremen, gaaf! Benieuwd wat jullie van de Strip vinden haha!

An en Hrenk 23-09-2017 13:01 {{button-49653}}

Wat een goed geschreven reis verslag ,ik voelde de kou ha ha ,maar zo beleven we de reis mee ,fijn dat je weer opgeknapt bent Joke nu kan je weer volop genieten
We hebben net weer wat boodschappen gedaan nu even wat naar binnen werken en dan staat er lopen op het menu ,ik probeer elke dag wat verder en het gaat goed.we hebben de zon er bij dat maakt het wel zo prettig
Heel veel plezier en goede reis. Liefs van ons

karen de korte 23-09-2017 16:37 {{button-49655}}

Hoi Joke en Roel,

Wauw, wat een leuke verhalen en wat een belevenissen al in zo`n korte tijd dat jullie weg zijn
Hier in Hoogkarspel is het een prachtige dag vandaag
Geniet verder en tot het volgende reisverslag

groetjes karen

Ko en Riny 24-09-2017 13:41 {{button-49703}}

we genieten van jullie reisverslag en vonden het fijn om Joke weer vrolijk lachend op de foto te zien Een teken dat het beter met je gaat
Wat is de wereld toch mooi hé ,om stil van te worden
Hier gaat alles goed We genieten van het mooie nazomerweer
Doe voorzichtig Liefs van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan