The Strip, de Valley of Fire en Zion Canyon N.P.

Door Joke - 25-09-2017 03:47

Hoi allemaal,

Allereerst zijn we gisteren in staat geweest wat foto's te plaatsen en hopen dat jullie ze kunnen zien. We hebben al zoveel moois gezien in amper een week tijd.

Vrijdagavond zijn we vanaf de camping met een shuttle-bus naar The Strip geweest en terug met een taxi. Onze indruk: Veel licht, veel lawaai, ontzettend druk en een protserg gedoe. M.a.w. "a lot of fuzz about nothing" en niets voor ons. Wel hebben we genoten van een voortreffelijke steak, heerlijk!! De camping was ook goed voor een nacht, kale staanplaatsen op grint, maar met goede sanitaire faciliteiten.

Gisterochtend vroeg uit de veren, want we wilden via de Vallei of Fire, een klein staatspark op ca. 80 km. van Las Vegas, naar het Zion Canyon N.P.. In totaal een dikke 300 km. rijden. Eerst nog even de tank volgegooid met goedkope Nevada-benzine (€ 0,58 de liter). Daarna ca. 10 km Las Vegas uit, wat een verkeer om 09.00 uur al op zaterdag, maar het ging goed. Roel heeft een goede routebeschrijving gemaakt. Het is 's mogens vroeg nog behoorlijk fris (13 graden), maar de zo'n scheen al volop. In de loop van de dag werd het toch nog zo'n 26 graden. We reden eerst door de bergen boven en langs Lake Mead, een enorm meer in een dal, dat door veel regionale Amerikanen wordt gebruikt voor recreatie. Een geweldige aanrijroute. Na een uurtje kwamen we bij de Vallei of Fire, een wat kleiner en niet zo bekend staatspark. De steeds veranderende landschappen met de gravelrode rotsformaties waren geweldig om te zien. In het park hebben we geluncht op een parkeerplaats vanuit de camper. De koffie met 2 worstebroodjes p/p gingen er prima in. Daarna verder naar Zion.

Vanuit de Vallei weer de hwy op, zo'n 150 km. richting Springdale en geen 100 meter vlak, een lange maar mooie weg. Op de camping aardige Limburgse jongerlui ontmoet die Roel hebben geholpen met het plaatsen van foto's op de site en..............het werkt!!!! Ook Joke's telefoon heeft hij goedgezet, zodat ze kan appen. Gisteravond nog een paar druppels regen gehad, maar later weer een wolkenvrije sterrenhemel. Het is hier in de bergen snachts wel steenkoud (3 a 4 graden).

Tja en dan vandaag. Een stralende dag, vanmorgen flink fris maar al snel een graad of 25 hierboven. De ingang van Zion Canyon is op ongeveer 500 meter lopen en dat hebben we dus gedaan. Van daaruit loopt een gratis shuttlebus met 8 op- en uitstapplaatsen door het park. Bekijk de foto's, die spreken voor zich, en geniet. Wat een natuurschoon. Joke heeft zojuist nog wat wasjes gedaan en het haar gewassen. Dadelijk ook voor Roel showertime, daarna timmert Joke nog een uitsmijter in elkaar en is de eerste week van ons avontuur in de Staten voorbij.

Tenslotte nog wat persoonlijke reacties:

An, we zijn blij dat het weer wat beter met je gaat.

Nee Ingmar, ik breng je moeder niet aan de drugs. Ze wil het zelf en softdrugs zijn sinds kort vrij verkrijgbaar in Nevada,  waar we net vandaan komen.

Nettie,  we hopen dat je een fijn weekend hebt gehad in Duitsland.

Nanda en Hans wensen we volgende week een fijne zonvakantie

en nog even in het algemeen: Jullie reacties over het weer in Nederland aan het begin van de week, van Horn tot Hoogkarspel en Bovenkarspel nemen wij hier vanuit de verre Staten niet serieus. Volgens de Buienradar en Teletekst is mist nog steeds mist en regen is echt nat en ook bewolking leidt ertoe dat de zo'n niet schijnt. Ons houden jullie, ook op afstand, niet or de gek.

Morgen rijden we naar het Brice N.P. en daarover berichten we overmorgen.

Lieve groetjes vanuit Springdale in Utah.

Joke en Roel.

Reacties

Loes 25-09-2017 07:44 {{button-49731}}

Hoi hoi Joke en Roel,
Weer geweldig mooie dingen gezien dus. De foto's bekijk ik als ik weer thuis ben na het werk. Dankjulliewel. Ontzettend leuk wat jullie weer ondernemen. Jullie zijn al echte Amerikanen aan het worden: worstenbroodjes, hamburgers, uitsmijters...... 😂
Heel veel plezier en uhhhhh we krijgen hier weer een prachtig mooie nazomerdag

An en Hrenk 25-09-2017 15:35 {{button-49758}}

Hay jullie .ik denk dat je nog even terug moet naar de Limburgse jongens op de camping .ik heb wel je geweldig reis verslag maar nog geen foto s te zien ,ik denk dat je me in de maling neemt en rustig in Bovenkarspel aan een bakkie zit ha ha
Wat zullen jullie genieten ,ja de eerste week zit er op ,maar er zijn nog weken voldoende dus verder genieten liefs An ons

Marcella Bierdrager 26-09-2017 12:54 {{button-49787}}

Haha ... geweldig stukje !!! ...
Wat leuk dat jullie daar Hollanders tegen komen ... en heel handig .. jongelui hebben meer verstand van telefoons dan ons ... de oudere jongelui 😂😂
Ik zie ook de foto's niet dus misschien de volgende keer ? 😊
Groetjes van Rene en Marcella !!

Marcella Bierdrager 26-09-2017 12:55 {{button-49788}}

ohh ... nu zie ik de foto's wel !!! sorry !! 😉
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan