Bryce Canyon en Capitol Reef

Door Joke - 28-09-2017 04:42

Hallo luitjes,

Dinsdagmorgen niet al te vroeg vertrokken, want wel hadden een niet al te lange toch voor de boeg (ca.160 km) van Springdale in het Zion N.P. naar het Bryce Canyon N.P., maar wat een prachtige route weer. Bijna direct vanuit Springdale moesten we de Zion Mount  Carell Hwy op, een enorm bergachtige weg met enorme haarspeldbochten en een tunnel van 2 km. Voor $15,- wordt de andere kant afgesloten en mag je door het midden van de tunnel.......wat een belevenis. Een uur en veel foto's later eerst maar eens een kop koffie/thee met applepie in Mount Carmel Junction. Joke wist al weer een halve wrap te scoren bij twee willekeurige andere echtparen/gesprekspartners uit Boston en Ierland. Gelaafd verder door de Red Canon (de foto's spreken voor zich) naar onze camping Ruby's Inn Campgroud in Bryce. Miep Garmin stuurde ons eerst nog 10 km rechtuit en weer terug. Weer een goede camping me veel informatie over Bryce Canyon, het vervoer in het park en de de cowboyavond voor de volgende dag. 's Avonds Joke zelf achter het fornuis voor kipnuggets, sperzieboontjes en aardappel/ui baksels.

Het was niet erg warm, want het had ,s_nachts gevroren en er stond een fris windje, maar de zon maakte veel goed. Dus gsteren op tijd op want Bryce bestaat uit twee trajecten, die je beide zelf kunt rijden, maar de ene met de gratis shuttlebus kunt doen en de andere met een speciale Rainbow-tour van 3 1/2 uur met een reisleider naar Rainbow Point en andere hoogtepunten, die je met de anual-pass ook gratis kunt reserveren. Gereserveerd hadden we dus de vorige dag al. 's Morgens dus met de shuttle en 's middags om 13.30 uur met de tour mee. Wat een geweldig mooi park is ook Bryce, wat een formidabele natuur. We wijzen maar weer naar de foto's die een mooi beeld geven van de grillige formaties van sand- en limestone, met soms een magnesiumlaag erop. Weer en wind zorgen ervoor dat er zo nu en dan wat afbreekt maar er ook weer nieuwe formaties ontstaan. 's Morgens met de shuttlebus alle mooie uitstappunten bekeken (Bryce Point, Inspiration Point, Sunset Point en Sunrise Point), tussen de middag vlak bij de camping een overheerlijke wrap (Roel met kalkoen en Joke met kip) naar binnen gewerkt met een kop koffie/thee en 's-middags met de tour mee. Voor de beelden verwijzen we naar de foto's die wel na dit verslag weer zullen uploaden (nog een hele klus). De leuke chauffeur/reisleider,genaamd Jay, had een inspirerend verhaal over de flora, de fauna en de geologische aspecten van het gebied (de staat Utah). Bij het avondiner zagen we Jay weer als entertainer en muzikant in de band met westernmuziek (Rawhide, Ponderosa e.d. muziek). We zaten samen met Zwitserse toeristen aan tafel en hadden een hele gezellige avond. In het pikkedonker terug naar de camper na een prachtige maar volle dag.

Vannacht was het wel koud maar heeft het niet gevroren. Vanmorgen gingen we om 9.00 al weer op weg naar Capitol Reef. Het was behoorlijk bewolkt en het begon helaas al snel te regenen. We hebben Hwy 12 gereden, die bekend staat als de mooiste Scenic Byway van Amerika, dwars door de Grand Staircase-Escalatie, de enorme bergketen die zich uitstrekt over Utah en Arizona. Het was weer prachtig en weer een totaal ander landschap. Ook veel herten en koeien gezien, die gewoon over de weg lopen en langs de weg grazen en twee cowboys die de koeien opjagen naar open weiden. Later werd het droog en nog mooier.De aspen is een soort loofbomen met een witte stam en de blaadjes beginnen al geel te kleuren. Wees kunnen natuurlijk niet overal stoppen, maar de hele weg (180 km.) was een natuurfietstocht. Op de camping in Torrey,  tegen Capitol Reef aan, hebben we een  vreselijk mooi uitzicht. Zie de laatste foto's. Joke heeft weer zelf staan kokkerellen en dat smaakte weer uitstekend. Vanavond op tijd  naar bed want we hebben morgen een lange rit voor de boeg.

Tot slot An en Henk: de foto's moeten echt ergens op de site staan, want anderen hebben ons bericht dat zij ze hebben gezien.

Lieve groetjes,

Joke en Roel

Reacties

Simone 28-09-2017 10:31 {{button-49880}}

Wat een avonturen beleven jullie. En de foto's zijn prachtig. Wat een verschillende landschappen. Ik kon de foto's eerst ook niet vinden. Wanneer je het wilt bekijken met je smartphone, dan staat er boven het verhaal 'submenu' en hier staat het fotoalbum achter.
Ik kijk al weer uit naar het volgende reisverslag. Compliment voor de manier waarop het is geschreven. Het is heel leuk om te lezen. Goede reis verder en groeten van mij.

nettie 28-09-2017 10:32 {{button-49882}}

wat een mooie reis zo te horen.Wat maken jullie veel mee.Erg bijzonder ogen te kort.Fijn dat Joke kan koken, maar dat wisten we al.Wij wensen jullie nog een mooie reis verder .gr Freddie en Nettie

Paula 28-09-2017 17:34 {{button-49895}}

Lieve joke wn roel.
Heb alle foto's gezien. Wat een andere wereld. Geweldig. War knus om te koken in de camper. Gezellig hoor. Lekker makkelijk zo'n huis. Snel klaar.
Liefs en kus Paula

Petra Degenaar 28-09-2017 19:47 {{button-49897}}

Mooie belevenissen weer! Geniet ervan!

Petra Degenaar 28-09-2017 20:18 {{button-49900}}

En mooie foto's!

Marcella Bierdrager 29-09-2017 04:05 {{button-49910}}

Weer een mooi veŕhaal !! 👍🤗
(de foto's staat linksboven onder .. submenu .. in fotoalbum 😉)

Ko en Riny 29-09-2017 19:01 {{button-49938}}

Wat een mooie reis maken jullie toch
Heel indrukwekkend al die rotsformaties en het lijkt mij geweldig om daar doorheen te rijden
Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben en mooiedingen xien
De foto's spreken voor zich en zo krijgen wij ook een indruk wat jullie allemaal zien
We leven met jullie mee en kijken weer uit naar het volgende verslag met mooie foto's
groetjes van Ko en Riny

Ingmar 29-09-2017 22:26 {{button-49947}}

Mooie foto's weer. Ook een opossum en wallaby te herkennen hier en daar.
Wist niet dat die ook in amerika te zien waren.

Groetjes,

Ingmar en Janneke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan