Dag in Victor (Grand Teton) en rit naar Riverton

Door Joke - 02-10-2017 04:57

Hallo trouwe volgers,

Gisteren, zaterdag 30 september, zijn we een dag en een nacht extra in Victor gebleven vanwege de slechte weersvoorspellingen voor Yellowstone en die voorspellingen bleken maar al te juist (lees hieronder).

Gistermorgen dus rustig opgestaan en nog voor ons ontbijt gebeld met onze goede vrienden Bart en Ria om ze te feliciteren met hun 40-jarige huwelijk. We hopen dat ze een fijn en gezellig dineetje hebben gehad en dat ze er samen nog veel meer jaren aan toe mogen voegen in goede gezondheid. Voorlopig op naar de 50.

Na alles weer te hebben opgeruimd, je moet tenslotte veilig kunnen rijden en dat gaat niet met een slide-out naar buiten en extern aangesloten electra, water en een grote afvoerslang. Ook binnen moet alles steeds weer opgeruimd in de afsluitbare kastjes en kasten.

Vrijdag waren we via Jackson in ca. 40 minuten naar Victor gereden (ongeveer 50 km) via de Teton-pass (bijna 2.600 meter hoog) met stijging- en dalingspercentages van 10%. Dat wilden we nu niet en door de behulpzame dame achter de campingbalie werd aangeraden om de berg heen te rijden naar Jackson en Jackson Hole. "Dat kost naar Jackson maar een half uurtje meer en is door de Swan Valley". Dat hebben we geweten. Niks vlakke vallei en niks half uurtje, maar wel een geweldig mooie route langs een groot meer en langs en over bergen vol loofbomen in prachtige herfstkleuren. Helaas geen enkele foto gemaakt gisteren want het regende, soms zachtjes maar soms ook knetterhard. Ook kwamen we langs een enorm stuwmeer, het Palissaden Reservoir, gehuld in sluierregen. Tenslotte na 50 mijl, zo'n 80 km, waren we in het plaatje Alpine en hebben we een broodje gegeten in een echt Amerikaans uitgedoste eetgelegenheid vol met nationale en regionale (cowboy-)symbolen. Veel mensen met veel overgewicht, maar dat was niet het punt. Ze waren ook nog vreselijk fat and ugly, hoe kunnen ze zo lelijk gemaakt worden en dan ook nog allemaal bij elkaar. Nou ja, bij elkaar vallen ze in ieder geval niet uit de toon. Na de lunch toch maar terug naar de camping, want Jackson was nog eens 58 mijl verder!!! Een prachtige route maar oh oh oh wat een weer. Morgen maken we zo snel mogelijk dat we hier wegkomen want de weersvoorspellingen  voor Teton (en in een nog grotere mate voor Yellowstone) beloven vorst en sneeuwbuien. Op tijd onder de wol want het is buiten (vries)waterkoud.

Vandaag, zondag 1 oktober werd, na de regenachtige zaterdag, een spannende en zeer enerverende dag. Toen we wakker werden was het droog in Victor. Roel zei dat we snel op pad moesten, want volgens hem hing er sneeuw in de lucht. Alles snel weer reisklaar gemaakt en om 8.50 uur bij het starten van de motor begint het al te sneeuwen. We moeten via Jackson om het Grand Teton uit te komen dus gaan we nu toch over de steile Teton-pass, want dat is veel korter.Op de pass sneeuwde het al behoorlijk dus langzaam in de sporen van voorgangers blijven, want die bende bleef nog liggen ook. Toen we weer 'beneden' waren leek het over met sneeuwen, maar helaas. Bij het binnengaan van Jackson Hole begon het opnieuw en bij het ingaan van Grand Teton was het een grote witte wereld en het was ook nog wat mistig (of de bewolking hing zeer laag). Met zo'n 150 meter zicht reed iedereen zeer voorzichtig. Opeens ging het wat minder sneeuwen en stonden er een aantal auto's stil langs de weg. Er bleek een zwarte beer in het dal te scharrelen. Onze eerste beer in Amerika en nog wel in de sneeuw (zie de bijgesloten foto en in het midden, de zwarte stip is echt een beer). We vervolgden onze weg, soms in heftige sneeuwbuien en soms leek het weer voorbij. Na een flinke poos was er toch nog een gelegenheid waar we koffie hebben gedronken. Voor de deur hebben we Joke vereeuwigd met een grote (houten) grizzlybeer. Na zo'n 3 1/2 uur en 140 km door de sneeuw en uit het park kwam zowaar het zonnetje zo nu en dan tevoorschijn. Bij Dubois begon weer een mooie route met rotspartijen, kloven en kronkelende riviertjes. Op zo'n rotspartij hebben we twee bighorns kunnen fotograferen. Gelukkig is Roel de beste chauffeur van de wereld in de bergen en de sneeuw (zegt Joke). Riverstone, waar we nu op de camping staan, is een echt Wyoming plaatsje, dat bestaat van de zeer vele veeboeren in de wijde omgeving en dat konden we ook merken in de supermarkt en op de grote parkeerplaats. Smerige pick-up-trucks, en boerenvolk, dat zeg maar 'niet echt op zijn zondags gekleed was'. Gelukkig hebben ze wel een redelijk RV Park, waar we nu staan. Helaas zijn de weersverwachtingen voor de komende dagen nog niet om over naar huis te schrijven en dat gaan we hierbij dan ook niet doen.

Wij lezen met plezier dat jullie onze verslagjes op prijs stellen.

Met lieve groetjes en tot de volgende 'blog',

Joke en Roel

  

Reacties

Paula 03-10-2017 05:57 {{button-50067}}

Hallo lieve Joke en Roel,
Het is idd heel leuk om jullie verslagen te lezen. Ik kan er alleen nooit achter komen wie nu schrijft van jullie tweeen. hahahahaha Maakt ook niet uit het is leuk om te lezen.
Jammer dat het weer niet echt mee werkt voor jullie. Maar die sneeuwstormen hadden jullie waarschijnlijk niet willen missen. Dat heeft altijd wel wat. In NL is het nu echt herfst, de bladeren vliegen om je oren. Spannende avonturen en fijne dagen weer voor jullie.
Liefs en dikke kus. Paula

Marcella Bierdrager 03-10-2017 10:17 {{button-50075}}

Hoi hoi !!
Fff ... zo eng met dat sneeuw 😩 ... en ook met die beren !! 😂😂 Maar natuurlijk ook een avobtuur om zoiets te zien 👍.
Ook wel geweldig om met een camper te rijden zeker ?? Lijkt mij zo gezellig !! .. Lekker alles bij de hand !!
Het mooiste van alles is om te lezen dar jullie zo genieten 🤗
grtjs Rene en Marcella

Delilah 03-10-2017 22:05 {{button-50085}}

Weer super leuk om te lezen .. :) We wachten alweer op jullie nieuwe verslag :)
Dikke kuss
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan