Van Riverton, via Buffalo (Wyoming) naar Custer in het Custer State Park

Door Joke - 04-10-2017 04:48

Hallo luitjes,

Gisteren, maandag 2 oktober, toch weer op tijd vertrokken (09.15 uur) voor de rit van ongeveer 290 km. van Riverton naar Buffalo via het Boysen State Park en het Bighorn National Forrest. Eerst nog even de tank volgegooid, want de brandstofprijzen zijn hier echt heel laag. $2,399 voor een gallon en dat is ongeveer $ 0,63 (€ 0,53) per liter. Dat mag ook wel want onze "tank" verbruikt 1:4!!! 's Nachts had het al geregend en dat gesodemieterd. ....begon al gauw opnieuw. Toch was het Boysen State Park opnieuw een plaatje. Het gebied behoort tot het reservaat van de Shoshone-indianen en de door hen bewoonde 'plaatsjes' lijken op onze vroegere woonwagenkampen, incl. de woonmobielen en oudere- en nieuwe auto's. In het park reden we door de nauwe en steile kloven met linkse en rechts honderden meters hoge rotswanden en door nauwelijks tunneltjes (zie de eerste foto's van die dag). Daarna kwamen we in Thermopolis, ook bekend om het Dinosaur Center. In de staat Wyoming worden veel prehistorische resten van deze giganten en andere vroegere organismen gevonden. Ze worden hier onderzocht en tentoongesteld. We zijn er dus heen geweest en het was indrukwekkend. Daarna een omelet gegeten in Thermopolis-'downtown' en het regende nog steeds. Vervolgens snel weer op pad, waarbij het eerste stuk heuvelachtig prairiegebied was, maar het slotstuk voor Buffalo, het Bighorn National Forrest overtrof al onze verwachtingen. Het was veel hoger dan verwacht en al gauw reden we in laaghangende bewolking en begon het...........te sneeuwen. Wat een 'feest' weer, maar wat een mooie plaatjes en opnieuw stapvoets de bergen over. Zelfs de ruitenwissers hebben we een aantal malen moeten bevrijden van een ijslaag. Er waren zelfs skigebieden. Toch een paar foto's gemaakt voor het 'thuisfront'. Om 16.00 uur waren wel beneden en in Buffalo, waar het zonnetje scheen bij een graad of 10. We stonden weer op een uitstekende KOA-camping en fijne douches, waar Joke ook weer eens de wasjes kon draaien en drogen. 's Avonds aan de Hollandse maccaroni met Amerikaanse ingrediënten. Het water werd om 19.00 uur afgesloten, want het ging -2 graden vriezen.

Morgen ca. 290 km. verder via het Thunder Basis National Grasland naar Custer in het Custer State Park, onderdeel van het Black Hills National Forrest, waar we twee nachten zullen verbĺijven.

Vanmorgen, dinsdag 3 oktober, zijn we, na een zeer koude nacht met 'slechts' een klein beetje vorst, weer op tijd de weg opgegaan naar Custer. Het is fris maar de zo'n schijnt vandaag...........hoera!!!. Eindelijk weer iets warmer (ca. 8 graden), maar het voelt een stuk aangenamer. Na Californie, Nevada, Utah en Wyoming hebben we vandaag als bestemming Custer in South Dakota. Het eerste lange stuk van de route was glooiend over de Interstate-90 met heuvels en grasland voor de koeien en grote en kleine groepen herten en verderop ook de eerste ja-knikkers, want olie is sinds Trump weer booming. Onderweg in het kleine plaatsje Lipton iets gegeten en gedronken in zo'n 'restaurantje', waar er kennelijk duizenden van bestaan, inclusief de fat and ugly bezoekers, in hun verre van modieuze kleding. Wel zijn ze vreselijk aardig en geïnteresseerd, maar het is opvallend hoeveel mensen we overal zien met fysieke beperkingen. Ongeveer 25 mijl voor Custer veranderde het landschap en werd het hoger, meer rotsen en ook moesten we weer klimmen en dalen. Wees staan op een zeer ruime camping onder de pijnbomen in de volle maneschijn, met op afstand hoge rotsen. Vannacht gaat het weer licht vriezen, want de lucht is wolkenloos. Onder het dikke dekbed is het lekker warm, maar in de camper is het 'smorgens bloedkoud. We hebben weer een flink aantal foto's geupload dus kunnen jullie weer meegenieten.

Vanavond kwam de buurman met verse, zelf geschoten, gefrituurde en gerooster stukjes vanison (hert) en Roel vind wild niet te versmaden.

Groetjes uit de verre Staten. 

Liefs

Joke en Roel

Reacties

nettie 04-10-2017 09:25 {{button-50089}}

Wat een belevenissen maken jullie toch mee. Alleen jammer dat het zo koud is. Maar de zon komt er aan. Hier is het ook niet warm regen ☔ wind maar 15graden dat wel. Nu kunnen jullie nog lekker genieten.en op naar de zon. Hier is alles goed gr nettie.

An en Hrenk 04-10-2017 11:13 {{button-50096}}

Wat een prachtige reis ,en mooie foto's Veel plezier

Delilah 04-10-2017 22:03 {{button-50102}}

Weer mooie foto's xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan