Het Arches National Park-bezoek, naar Monument Vallen en verder naar en in Page.

Door Joke - 15-10-2017 01:12

Lieve volgers,

Allereerst bedankt voor jullie leuke, lieve, enthousiaste en meelevende reacties. Ze worden hier zeer op prijs gesteld.

Daarnaast hadden wel donderdag echt geen tijd om verslag te doen van onze belevenissen, want we waren pas om 19.45 uur (in het donker) terug van de excursie in Monument Valley en moesten toen nog eten. Gistèren hadden we in Page een beroerde internetverbinding en nu, zaterdag 15.00 uur lijkt het wat beter. Dus daar gaan werken. 

Woensdag 11 oktober. Wees zijn op tijd opgestaan, want we gaan vandaag het Arches N.P. bezoeken met de camper. Hier en daar nog wat wolkjes, maar het lijkt een mooie dag te gaan worden. De parkingang ligt 3,5 km verderop en we reden om 9.15 van de camping. Vanaf de parkingang loopt het stijl omhooggevallen van 1100 meter naar boven de 2000 meter? Je belandt direct in een andere wereld van rode rotsen, steile wanden, diepe canyons en wonderlijke vormen, waaronder Arches (bogen). Soms moet je daarvoor een flinke wandeling maken en een andere keer staan ze zo los in het landschap. Roel zal flink wat foto's downloaden, zodat jullie een beetje kunnen meegenieten. Eerst was het boven nog wat koud, maar later werd het wolkeloos, windstil en warm (26/27 graden). 'Bovenop' is niets te verkrijgen,  dus moet je dat, ook tijdens de wandelingen , zelf meenemen. Wel zijn er overalsanitaire voorzieningen. We hebben weer genoten deze dag. Om een uur of 16.00 nog snel war boodschappen gedaan in Moab en daarna snel terug naar de camping, nog een uurtje in de zon als slot van een prachtige,  maar vermoeiende dag.

Eergisteren, donderdag 12 oktober. Ook vandaag weer op tujd op (vakantie?!?!?!?!), want we hebben zo'n  250 km t rijden, een hoop te doen,en veel te zien. Wees gaan naar Monument Valley. Ook nu zijn we om 09.00 uur op tijd vertrokken. Bij 'N Hole in te Rock (zie foto) eerst maar eens een bakkie gedaan. Een afwisselend glooiend en begroeid landschap met de canyons, waarin de Colorado Rivera steeds vlakbij, leidde langs en door een aantal oninteressante plaatjes, maar ook lage Wilson Arch, een enorme boog,direct langs de weg (zie de foto) en lage Mexicanen Hat (de foto spreekt voor zich). In één van de plaatjes een burrito gegeten, een beetje vreemd maar wel lekker. Vlak voor Monument Valley hebben we 3 wilde muilezel gespot. Om 14.15 uur waren we al op de bestemming, een prachtig gelegen camping met zicht op de Valley, in Navajo-gebied, bekend van veel westerns met John Wayne onder regie van John Ford. De voor vrijdagmorgen geboekte excursie door de Valley van 3,5 uur hebben we direct verplaatst naar vanmiddag vanaf 15.45 uur, zodat we morgenvroeg direct naar de reparateur in Page kunnen rijden om de afvoer te later maken. Vanaf 15.45 uur dus met de excursie mee in een internationaal gezelschap over veelal onverharde wegen.. wat een prachtige rode monumenten in het landschap. Geniet mee middels de foto's. We waren pas na zonsondergang "thuis", maar wat een fraaie zonsondergang was het. Opnieuw een prachtige dag en sorry, maar wel hadden weer alle wolken naar Nederland gestuurd.

Iedereen bedankt voor de felicitaties voor Joke's verjaardag, maar het is hier nog donderdag 12 oktober!!!!!!!

Gisteren, vrijdag 13 oktober. Hiep, hiep hoera. Joke is volgens haar zeggen 46 geworden. Vrouwen blijven tot de laatste snik liegen over hun leeftijd. Wij mannen hebben dat kennelijk minder nodig. Iedereen bedankt voor de whatts-appberichtjes. Joke is daar zeer mee verguld.

Toch weer op tijd weg, maar het weer is op dit moment fantastisch. Nu al dagen achter elkaar alleen maar zeer aangename temperaturen, waarvan we in Nederland zelfs in de zomer alleen maar kunnen dromen (26, 27, 28 graden, weinig wind en een strakblauwe hemel). Binnen 10 minuten waren we opnieuw van staat veranderd, van Utah naar Arizona, op weg naar Page. We wilden vroeg bij het bedrijf zijn die de afvoer/sewer zou gaan maken, maar eerst weer een prachtige rit door glooiend, maar nu meestal met laag struikgewas begroeide bergen en dalen. Nu weer een beetje klimmen en dan weer bergaf. Kortom volop afwisseling, maar soms ook rechte wegen. Al om 11.30 uur waren we bij het bedrijf, want door de andere tijdzone in Arizona mocht de klok weer een uur terug. Ze waren er op de hoogte van het probleem, maar na een 3 kwartier van kijken, checken en onderlinge communicatie wisten wij nog niets. Navraag leerde dat ze het juiste deel van deze sewer, die echt vervangen moet worden, niet in voorraad hadden. Baas was zelf in de stad aan het rondvragen, maar tevergeefs. Het juiste deel is besteld bij een groothandel (was gelukkig daar wel op voorraad) en zal maandag, het is tenslotte nu weekend, tegen het middaguur binnenkomen en is dat 'in een half uur bevestigd' , volgens deze man. De camping ligt op nog geen 400 meter van de raparateur en weer waren daar al snel ingecheckt. We hebben weer een mooie stek, weliswaar op een soort grijs grind,  maar alles is schoon en dat moet ook wel als je geen gebruik kunt maken van het eigen toilet en het afwaswater en je eigen waswater niet in de camper kwijt kunt. Gistermiddag eerst naar de openbare bibliotheek geweest om de vouchers voor de excursies van vandaag en morgen uit te printen, want die kwamen pas per email binnen toen we al onderweg waren hier. Daarna zijn wel gaan kijken bij Lake Powell, waar onze excursie op Lake Powell zondag precies vertrekt. Een prachtlocatie, waaraan een heel resrot ligt, waar we, nog steeds in de zon wat hebben gedronken en gezellig hebben zitten kletsen met een echtpaar uit Alaska. De tijd vloog en voor we het wisten was het 17.15 uur, maar het is plots in Arizona ook een uur eerder donker. Half uurtje naar de camping, intenetverbinding gezocht en snel een eetgelegenheid geselecteerd in de buurt, want het was tenslotte Joke's verjaardag. Bob's BBQ had goede recensies (van wie weten we niet). Bleek een echte Amerikaanse BBQ-vreetschuur. De bediening was vreselijk aardig, het vlees was goed, de cowboybeans en de potato-salade wat minder, evenals het kartonnen/plastic serviesgoed. Ook het plastic bestek pastte niet helemaal bij de gelegenheid. Wat daar 'vlekkeloos' bijpaste is dat Joke het voor elkaar kreeg zichzelf binnen 5 minuten onder de ketchup te smeren. Niemand was onder de indruk (ook Roel niet, want die is inmiddels wel wat gewend) en iedereen leek het 'normaal' te vinden. Wat een dag.

Vandaag, zaterdag 14 oktober. We hadden vanmorgen onze geboekte excursie naar de Lower Antilope Canyon, begeleid door een Navajo-indiaan, want de Canyon ligt tenslotte in hun gebied. Het verzamelpunt lag maar ca. 6 kilometer van de camping. Het leek op die plaats toch weer een massaal gebeuren, maar dat bleek in de Canyon mee te vallen. Eerst naar beneden naar de rand van de Canyon wandelen en dan met stijle trappen naar beneden. Wat je dan aan uitgesleten rode zandsteenformaties ziet , met de zonlichtinval in de kloof overtreft je verwachtingen.....wat een wonder van schoonheid. Heel langzamerhand loop je in de bodem van de smalle kloof naar boven en na een dik uur en enkele honderden meters en heel veel mooi beelden, indrukken en plaatjes rijker ga je nog wat trappen omhoog en sta je verwonderd weer boven de grond. Daarna direct maar wat boodschappen gedaan en nu (16.00 uur) draait Joke nog wat wasjes, want deze viespeuken moeten wel in schone kleren rondlopen. We hebben de weersverwachtingen in Nederland gezien, maar sorry......we komen nog niet terug. Het weer is hier veel beter.

Tot het volgende verslag,

Lieve groetjes Joke en Roel

Reacties

Marcella Bierdrager 15-10-2017 06:54 {{button-50184}}

Ten 1e .. nog gefeliciteerd Joke !! 🎉
Ten 2e ... pfff ... als ik dit zo lees dan mogen jullie wel weer op vakantie als jullie terug zijn 😂😂 .. aldoor zo vroeg op en druk in de weer 😲
maar wat een geweldige verhalen !! Ik lag dubbel 😂😂 Joke onder de ketchup .. kartonnen/plastic servies ... ik zag het al voor me ... haha ... in een vreetschuur 😂😂 ... Wel een verjaardag om nooit te vergeten !! 😂😂
groetjes van Rene en Marcella

nettie 15-10-2017 10:15 {{button-50187}}

Goedemorgen joke en roel wat een belevenissen 1om nooit te vergeten. Of joke elke verjaardag doen. Veel lopen en klimmen.en jullie doen het allemaal.als twee jonkies. Hoezo boven de zestig.ik hoop dat jullie nog veel genieten.gr vanuit een zonnig warm Nederland.gr Nettie 😊

Janneke en Ingmar 15-10-2017 12:10 {{button-50188}}

Haha, wat een verhaal over Jokes verjaardag. Pas op met beren en al die ketchup ;)) en geweldig van het mooie weer en de prachtige omgeving. Wij mogen vandaag ook even genieten van warme zomerse temperaturen, lekker hoor! Geniet nog daar en hoop dat de camper snel weer gefixt is.

Groetjes Ingmar en Janneke

Petra Degenaar 15-10-2017 12:34 {{button-50189}}

Gefeliciteerd nog Joke met je verjaardag! Veel plezier verder daar!

Delilah 15-10-2017 13:34 {{button-50190}}

Je kan ook niet fatsoenlijk eten he.. hahah
Nou lekker hoor! In ieder geval een verjaardag om nooit meer te vergeten
Liefs van ons

An en Henk 18-10-2017 18:43 {{button-50209}}

Wat een prachtige reis ,van uit mijn luie stoel beleef ik het mee ,en de foto's zijn ook geweldig,leuk om ook Roel op de foto's te zien geniet verder goede trip liefs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan